HomeΚΡΗΤΗΑυξάνουν ξανά τις ασφαλιστικές εισφορές στους αυτοαπασχολούμενους

Αυξάνουν ξανά τις ασφαλιστικές εισφορές στους αυτοαπασχολούμενους

Παρέμβαση στη βουλή για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης  του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Εργασίας,  ο Βουλευτής ζήτησε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις από τις ισχύουσες για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του ο κ.Κεγκέρογλου είπε:

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα, αποδεικνύεται ως η πλέον αναξιόπιστη που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Τώρα μας λένε ότι θα υλοποιήσουν αυτά που έταξαν στο στάδιο του προχωρημένου Κομμουνισμού.

Ο κύριος Κατρούγκαλος με τις ανακολουθίες του και τα αλλεπάλληλα ψέματά του καταλαμβάνει επάξια τη θέση του καλύτερου εκφραστή της.

-Έκανε λόγο για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και προκάλεσε την τερατογένεση του ΕΦΚΑ.

-Υποσχόταν αύξηση σε συντάξεις και νομοθέτησε κόφτη.

-Δεσμεύτηκε για προστασία μικροσυντάξεων και έκοψε το ΕΚΑΣ.

-Μιλούσε για δίκαιη κατανομή ασφαλιστικών εισφορών και κατασκεύασε ένα ληστρικό μη ανταποδοτικό σύστημα.

Όμως η κυβέρνηση, δεν σταμάτησε με τα κατορθώματα του κ. Κατρούγκαλου. Συνεχίζετε εσείς επάξια.

Σήμερα, αποκαλύφθηκε ότι προτείνατε στην Τρόικα και νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2019 σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες και όλους τους αυτοαπασχολούμενους .

Κύριε Υπουργέ, ζηλέψατε τη δόξα του κ. Κατρούγκαλου;

Τις προηγούμενες μέρες προκαλέσατε σύγχυση με αντιφατικές δηλώσεις σας για το άρθρο 20 του 4387 και τις περιπτώσεις περικοπής της σύνταξης κατά 60%.

-Ζητούμε την έκδοση εγκυκλίου και το αρνείστε.

-Από το σύνολο των δικαιούχων ενισχύσεων της ΚΑΠέχουν ενεργοποιήσει λιγότεροι από τους μισούς, γεγονός που οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει παράταση στην ενεργοποίηση δικαιωμάτων έως τις 15 Ιουνίου.

-Σας ζητούμε αύξηση του πλαφόν των 4.000 ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΓΑ που μπορούν να ρυθμιστούν παράλληλα με την έκδοση σύνταξης και το αρνείστε.

-Μπορείτε να μας εκθέσετε τους λόγους που δεν δέχεστε αύξηση του ποσού των 4.000 ευρώ για τον ΟΓΑ και των 20.000 ευρώ για τον ΟΑΕΕ μετ’ επιτάσεως  να εκδοθούν δύο (2) εγκύκλιοι , στις οποίες θα αποτυπώνονται γραπτώς οι δηλώσεις του Υφυπουργού,  οι οποίες αλλάζουν διαρκώς, σχετικά με την περικοπή της σύνταξης λόγω αγροτικής δραστηριότητας ή επιδότησης.»

Ωστόσο ο κ.Πετρόπουλος, αντί απαντήσεων συνεχίζει να αρνείται την έκδοση της εγκυκλίου σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/16 σχετικά με τις περιπτώσεις περικοπής των συντάξεων κατά 60%, παρά το ότι ο ίδιος έχει προκαλέσει σύγχυση με τις αντικρουόμενες απαντήσεις του.

Επιπλέον, δεν απάντησε για το θέμα της αύξησης του πλαφόν των ρυθμιζόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών 4.000 ευρώ για τον ΟΓΑ και των 20.000 ευρώ για τον ΟΑΕΕ, προκειμένου να λάβουν σύνταξη και παρέπεμψε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης τη προσεχή Πέμπτη, που αφορά την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση