HomeΚΡΗΤΗ«Επιβεβλημένη η εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων»

«Επιβεβλημένη η εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων»

Ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση προς τo Υπουργείο Εργασίας , ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ανεξάρτητα από την ένταξη στις διαδικασίες εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η μειωμένη φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των Ελληνικών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και η μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ανεξάρτητα από την ένταξη στις διαδικασίες εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ το 2017, οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές, λόγω απώλειας της ρύθμισης, ανήλθαν από 103.786 που ήταν στο τέταρτο τετράμηνο του 2016, σε 115.658 και συνολικό ποσό οφειλής  σε 4,5 δισ. Ευρώ.

Επειδή στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού νομοθετήθηκε η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους εντάσσονται σε αυτόν και

Επειδή δεν είναι ξεκάθαρο τι γίνεται με όλους όσους οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά δεν εντάσσονται στις διαδικασίες εξωδικαστικού συμβιβασμού για οποιοδήποτε λόγο.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

-Προτίθεστε να εφαρμόσετε τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ανεξάρτητα από την ένταξη τους στις διαδικασίες εξωδικαστικού συμβιβασμού;

-Θα προχωρήσετε στο πάγωμα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως έχετε υποσχεθεί από τον Σεπτέμβρη του 2016;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση