Με τραύματα στα κάτω άκρα βρίσκεται ακόμα στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα Χανίων ο ένοπλος άνδρας που σήμερα λίγο μετά τις 8 εισέβαλε στα γραφεία του Οργανισμού απειλώντας και φωνάζοντας.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 45χρονος άνδρας – πατέρας πέντε παιδιών που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ – μπήκε κρατώντας όπλο στα γραφεία και δήλωσε πως βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν του ανανεώνουν την άδεια περιπτέρου που είχε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο ο 45χρονος μόλις τους είδε άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν με αποτέλεσμα ο ένοπλος δράστης να τραυματίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και δεν μπορούν να φύγουν καθώς θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένοπλο άνδρα.

okana-pyrobolismos2

Οι διαπραγματεύσεις και η επιστολή του Βάμβουκα

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. με τον ένοπλο άνδρα να ζητά να μιλήσει στον Εισαγγελέα αλλά και στον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα για το περίπτερο που είχε στο Ενετικό Λιμάνι το οποίο αναμένεται να κατεδαφιστεί.

Στο σημείο έσπευσε ο κ. Βάμβουκας ο οποίος – μιλώντας στο cretapost νωρίτερα – ανέφερε πως γνωρίζει το περιστατικό καθώς κατά τα παρελθόν έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον 45χρονο για το θέμα του περιπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο δήμαρχος Χανίων – ως ένδειξη καλής θέλησης – έστειλε με τους αστυνομικούς επιστολή στον 45χρονο άνδρα με την οποία δεσμεύεται να μην προχωρήσει στην κατεδάφιση του περιπτέρου και να το καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση