HomeΕΛΛΑΔΑΑγνοείται δύτης στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Αγνοείται δύτης στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Έρευνες σε ξηρά και θάλασσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγνοούνται από το απόγευμα της Κυριακής τα ίχνη ενός Βούλγαρου δύτη, ο οποίος πήγε για κατάδυση στο ακρωτήρι Χρούσω.

Οι οικείοι του ειδοποίησαν την αστυνομία και το λιμενικό και ξεκίνησε μια προσπάθεια ανεύρεσης του δύτη με τη συνδρομή και της Βάσης Ετοιμότητας Χαλκιδικής (ΟΦΚΑΘ). Συμφωνά με πληροφορίες του halkidikinews.gr έπεσαν για κατάδυση τρεις συνολικά Βούλγαροι στο Πόρτο Βαλίτσα, όπου κατά καιρούς κάνουν μαθήματα οι σχολές κατάδυσης της περιοχής. Οι δύο βγήκαν, ενώ ο τρίτος εξαφανίστηκε.

Μέχρι τις 10 το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες σε μια μεγάλη περιοχή, από το Πευκοχώρι μέχρι το Παλιούρι, από ξηράς και θαλάσσης. Σκάφη του Λιμενικού χτένιζαν την περιοχή, αν και σύμφωνα με διασώστες που συμμετέχουν στην έρευνες, υπάρχουν μεγάλα θαλάσσια ρεύματα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν ενταντικότερα με το πρώτο φως της ημέρας. Στην περιοχή το βάθος φθάνει τα 65 μέτρα και η ΕΜΑΚ δεν μπορεί να επιχειρήσει πάνω από 22 μέτρα. Σήμερα το πρωί η Βάση Ετοιμότητας Χαλκιδικής (ΟΦΚΑΘ), με την άδεια των αρχών, θα μεταφέρει στην περιοχή δικό της σκάφος με ειδικό μηχάνημα που μπορεί να σαρώσει τη θαλάσσια περιοχή μέχρι 200 μέτρα βάθος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση