HomeΕΛΛΑΔΑΜοιραίο… πάρτι για τους ληστές των χρηματοκιβωτίων

Μοιραίο… πάρτι για τους ληστές των χρηματοκιβωτίων

Είχαν κάνει περίπου 150 ληστείες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε… γιορτή αρραβώνων συνελήφθησαν τα περισσότερα μέλη της συμμορίας των ληστών των χρηματοκιβωτίων.

Η ΕΛ.ΑΣ διέβλεψε στη συγκεκριμένη γιορτή ενός εκ των μελών την συμμορίας την ιδανική ευκαιρία να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει μαζικά, αφού επί σειρά μηνών δεν μπορούσε να βρεθεί στα ίχνη τους. Η συμμορία αυτή έχει διαπιστωθεί ότι προχώρησε τελικώς σε περίπου 150 ληστείες και διαρρήξεις αφού πέρα από τις 50 επιδρομές σε εργοστάσια σε Αττική, Βοιωτία κι αλλού είχε προχωρήσει τελικώς και σε περισσότερες από 100 εφόδους σε σπίτια εντός και εκτός Αθηνών.

Η συνολική λεία της υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ, παρότι έχουν παρουσιασθεί διαφορές με τα ποσά που έχουν δηλώσει ως κλαπέντα ορισμένα από τα θύματα και αυτά που ανακύπτουν από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, από τις υποκλαπείσες στιχομυθίες των δραστών κλ.π.

Η συμμορία αυτή είχε τέσσερις υποομάδες που χτυπούσαν ανά περίσταση διάφορα εργοστάσια, γραφεία εταιρειών, σπίτια… Ακόμη έχει διαπιστωθεί ότι μέλη αυτής της συμμορίας που αποτελείτο από 15 τουλάχιστον ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση είχαν προχωρήσει σε δύο τουλάχιστον επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Αττικής για την δράση της συμμορίας των ληστών που είχαν προχωρήσει, τους τελευταίους μήνες, σε δεκάδες επιδρομές εναντίον γραφείων εταιρειών αλλά και κατοικιών. Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εδώ και δύο μήνες την ταυτότητα πολλών μελών της συμμορίας που δεν μπορούσε να τους βρει και εκείνοι συνέχιζαν την δράση τους.

Μεγάλο πρόβλημα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι οι κακοποιοί που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα χρησιμοποιούσαν «άγνωστα» κινητά, ιντερνετικές κλήσεις και άλλα τρικ για να αποφεύγουν τις «παγίδες» της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής εντυπωσιάζει η …σπατάλη των κακοποιών που ξόδευαν τα περισσότερα χρήματά τους σε απολαύσεις της καθημερινότητας με γυναίκες –συνοδούς, σε νυκτερινά κέντρα κλπ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των δραστών όταν έπεσε το κινητό τηλέφωνο ενός από αυτούς. Μέσω της συσκευής οι αρχές εντόπισαν άλλους 60 αριθμούς κλήσης και τις συνδιαλέξεις μεταξύ των ληστών.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση