HomeHL-9Μακρόν έβγαλαν και οι Γάλλοι της Κρήτης

Μακρόν έβγαλαν και οι Γάλλοι της Κρήτης

Μεγαλύτερη η αποχή, αρκετά λευκά ψηφοδέλτια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Εμμάνουελ Μακρόν θα είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος στην Γαλλία, όπως προέκυψε, από τον δεύτερο γύρο των εκλογών που πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, οι Γάλλοι της Κρήτης επέλεξαν κι εκείνοι τον Εμμάνουελ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας έλαβε 67 ψήφους ενώ η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε 15 ψήφους.

Συνολικά, από τους 392 εγγεγραμμένους Γάλλους που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, ψήφισαν μόλις οι 91. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 109 Γάλλοι, γεγονός που σημαίνει ότι η αποχή στον β’ γύρο ήταν πολύ περισσότερο και στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ 8 Γάλλοι έριξαν… λευκό γεγονός που έρχεται να συμπεριληφθεί στη γενική εικόνα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών με αρκετούς ψηφοφόρους να ψηφίζουν λευκό ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Λεπέν – συγκριτικά με τον προηγούμενο γύρο – έλαβε τέσσερις περισσότερους ψήφους στην Κρήτη.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, στον πρώτο γύρο ο Εμμάνουελ Μακρό είχε συγκεντρώσει στην Κρήτη 31 ψήφους ενώ η Μαρίν Λεπέν 11 (Ο Ζαν – Λουκ Μελανσόν 30 ψήφους και ο Φρανσουά Φιγιόν 23).

Διαφήμιση
Διαφήμιση