HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Κάλεσμα στην απεργία της 17ης Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων έστειλε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Σήμερα Κυριακή 7/5 τα εμπορικά καταστήματα στο Ηράκλειο δεν επιτρεπόταν να είναι ανοιχτά, όχι από την καλή πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά γιατί πολύ απλά έχουν επιλέξει ήδη άλλες ημερομηνίες για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους, άρα και άλλες Κυριακές

Το κλαδικό σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, σήμερα Κυριακή και παρά την απόφαση της περιφερείας και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Όλες τις προηγούμενες μέρες ενημερώσαμε τους συναδέλφους στα περισσότερα καταστήματα της πόλης με περιοδείες στους χώρους δουλειάς αλλά και σήμερα μαζί με τους μικρούς εμπόρους πραγματοποιήσαμε περιοδεία στα εμπορικά μαγαζιά του κέντρου αλλά και περιφερειακά. Αν και τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά, δεν έλειψαν και μεμονωμένα κρούσματα που επεχείρησαν να ανοίξουν απειλώντας τους εργαζόμενους,.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης για την δήθεν διευκόλυνση των καταναλωτών, την τόνωση της αγοράς, τη μείωση της ανεργίας. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας διευκολύνει μόνο το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.

Συνδέεται με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του σταθερού χρόνου εργασίας, εντείνει την ευελιξία και μας κάνει λάστιχο για τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν οδηγεί σε “τόνωση της αγοράς”, δεν αυξάνει το εισόδημα εκατοντάδων απλήρωτων εμποροϋπαλλήλων, δεν “εξυπηρετεί” τους καταναλωτές που είμαστε εμείς, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας, και δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας αφού χιλιάδες είναι οι άνεργοι, χιλιάδες είναι οι «μερικώς απασχολούμενοι» εργαζόμενοι στον κλάδο που δουλεύουν με μισθούς των 200 ευρώ και δεν μπορούν ούτε το μήνα να βγάλουν.

Καλούμε: όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, την Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:

– Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

– Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

– Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

– Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων.

– Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαικό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων & των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις&παροχές.

Συμμετέχουμε μαζικά την Τετάρτη 17/5 στη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση