HomeHL-9“Πονοκέφαλος” για την ΕΛ.ΑΣ…. οι καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις

“Πονοκέφαλος” για την ΕΛ.ΑΣ…. οι καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις

Μέσα στην πόλη αλλά και σε περιοχές της υπαίθρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με τους αστυνομικούς να τρέχουν σε κάθε περίπτωση μετά από τις καταγγελίες των θυμάτων.

Διαρρήκτες όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων εισβάλλουν σε σπίτια οποιαδήποτε στιγμή ή «χτυπούν» ακόμη και στο δρόμο ανυποψίαστους πολίτες, αρπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.

Από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, πορτοφόλια, κοσμήματα και χρήματα.

Ίδιο είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα και στην ύπαιθρο, καθώς αρκετά χωριά της ενδοχώρας έχουν μπει στο στόχαστρο κλεφτών, αφαιρώντας οικόσιτα ζώα και γεωργικά εργαλεία.

Κουνέλια, κότες, πρόβατα, γεωργικά εργαλεία από ποιμνιοστάσια και κοτέτσια, αλλά και χρήματα και κοσμήματα από σπίτια κάνουν φτερά, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν ανήμποροι να προστατεύσουν τις ίδιες τους τις περιουσίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, όπου σε ένα βράδυ άγνωστοι “χτύπησαν” σε τρεις διαφορετικές αγροτικές κατοικίες, αρπάζοντας ζώα και γεωργικά εργαλεία.

Το θράσος των δραστών είναι τόσο μεγάλο, που δε διστάζουν να εισβάλλουν στους χώρους αυτούς ακόμη και μέρα- μεσημέρι, αδιαφορώντας για το αν θα γίνουν αντιληπτοί από κάποιον, ενώ χτυπούν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, όπου βρίσκονται αρκετά σπίτια.

Μάλιστα στο στόχαστρο μπαίνουν αρκετές φορές και ιεροί ναοί της υπαίθρου, με τους κλέφτες να προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στο χώρο και να αρπάζουν διάφορα αντικείμενα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, αλλά επειδή η κλοπή και η διάρρηξη θεωρούνται πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση