HomeHL-9Εν αναμονή της τελικής απόφασης για την μετεγκατάσταση των ρομά στην περιοχή τους

Εν αναμονή της τελικής απόφασης για την μετεγκατάσταση των ρομά στην περιοχή τους

“Καζάνι” που βράζει η τοπική κοινωνία του Σκαλανίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Καζάνι” που βράζει θυμίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η τοπική κοινωνία του Σκαλανίου, λόγω του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση των ρομά από τον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια σε ιδιωτικό οικόπεδο στην περιοχή τους.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν γι’αυτήν την εξέλιξη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όχι από κάποιον επίσημο φορέα, εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους απέναντι σε ένα τέτοιο σχεδιασμό, κάνοντας λόγο για παντελή υποβάθμιση της περιοχής.

Αντιπροσωπεία κατοίκων του χωριού συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηρακλείου, εκφράζοντας την ανησυχία τους σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί και δε θα προχωρήσουν σε καμία διαδικασία, αν πρωτίστως δεν υπάρξει συζήτηση με την τοπική κοινωνία.

Μάλιστα ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι εκτός από την προτεινόμενη έκταση στην περιοχή του Σκαλανίου, υπάρχουν άλλοι δύο χώροι, οι οποίοι εξετάζονται για τον ίδιο σκοπό, χωρίς όμως να υποδεικνύει, στους κατοίκους, ποιοι είναι αυτοί.

Οι κάτοικοι του χωριού κρατούν προς το παρόν στάση αναμονής μέχρι να υπάρξει μία επίσημη ενημέρωση από το Δήμο, ώστε να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν.

Ωστόσο έχουν μαζευτεί υπογραφές από όλους τους κατοίκους της περιοχής με το αίτημα να μην προχωρήσει η μετεγκατάσταση των ρομά και θα τις καταθέσουν στη Δημοτική Αρχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση