HomeHL-SportsΠΑΟΚ ΑΕΚ 2-1

ΠΑΟΚ ΑΕΚ 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στον τελικό Κυπέλλου που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό, χάρη σε γκολ όμως που κακώς μέτρησε, καθώς ο σκόρερ ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικέφαλος του Βορρά στέφθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας, αφού επιβλήθηκε με 2-1 της «Ένωσης», με το τέρμα του Πέδρο Ενρίκε στο 81′, το οποίο έπρεπε να ακυρωθεί, καθώς ο παίκτης, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, ήταν εκτεθειμένος.

Ο τελικός άρχισε με καθυστέρηση λόγω των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν εντός και εκτός του σταδίου από οπαδούς των δύο ομάδων.

Αυτό είναι το 5ο Κύπελλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ που νίκησε για πρώτη φορά στα χρονικά την ΑΕΚ σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσηςΗ ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24ο λεπτό, χάρη σε γκολ του Μπίσεσβαρ.

Ο Κάμπος έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια και αφού οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να διώξουν σωστά την μπάλα μετά το πρώτο του γύρισμα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ έγινε εκ νέου αποδέκτης της μπάλας και τροφοδότησε τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0.

Πάντως οι πανηγηρισμοί στην εξέδρα του «δικεφάλου» του Βορρά κόπασαν γρήγορα, καθώς η «Ένωση» έφτασε αμέσως στην ισοφάριση με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος στο 26′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του, με τον Γλύκο να φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ.

Για να φτάσουμε στο 81ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 2-1 με τον νεοεισελθόντα στον αγωνιστικό χώρο, Πέδρο Ενρίκε να διπλασιάζει τα τέρματά της ομάδας του με κεφαλιά, όντας πάντως σε ξεκάθαρη θέση οφσάιντ.

MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Μπίσεσβαρ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικρατεί της ΑΕΚ σε τελικό τρης συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του ΠΑΟΚ από την Κύπρο.

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 6′ πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Γλύκου, αλλά στην τελική που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε από θέση οφ-σάϊντ την μπάλα στα δίχτυα.

H πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο 13′, όταν κεφαλιά του Σάκχοφ σε σέντρα του Τσίμιροτ, εξουδετερώθηκε από τον Ανέστη. Ως εκείνο το σημείο οι δυο ομάδες έπαιζαν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο με ελάχιστες επιθέσεις αλλά πολύ δυνατά μαρκαρίσματα στο κέντρο του γηπέδου.

O ΠΑΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλίες και έγινε επιθετικότερος με τους Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς και στο 24′ άνοιξε το σκορ. Η μπάλα από τον Κάμπος έφτασε σε ιδανική θέση βολής για τον Ολλανδό και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν αστόχησε και με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ενωσης για το 1-0.

Οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων και των φιλάθλων του δικεφάλου του Βορρά όμως δεν κράτησαν για πολύ. Δυο λεπτά αργότερα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, σε μια γρήγορη αντεπίθεση σούταρε δυνατά από καλή θέση, ο Γλύκος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του, κι έτσι έγινε το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε στην ΑΕΚ αυτοπεποίθηση. Πήρε την υπεροχή στην μεσαία γραμμή και έγινε πιο παραγωγική. Ετσι στο 32′ μια δυνατή βολίδα του Χριστοδουλόπουλου πέρασε μόλις άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Η «Ένωση» συνέχισε την επιθετική της πρωτοβουλία και στο 36′ είχε ακόμη μία ευκαιρία για να κάνει το 2-1, χάρη σε δυνατή κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει διαδρόμους και στο 38′ είχε ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει στην περιοχή του Ανέστη, αλλά το τελικό σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ μπήκε με ενθουσιασμό και στο 46′ δυνατό σουτ του Πατίτο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναπάρει τον έλεγχο, που έχασε από το ανέλπιστο της ισοφάρισης στο πρώτο ημίχρονο.

Οι αμυντικοί του επιτηρούσαν στενά τον Αραούχο, αλλά επιθετικά δεν έφτανε ως το τέλος των προσπαθειών του, αφού και το μεγάλο «όπλο» των Θεσσαλονικέων, ο Πρίγιοβιτς, ήταν σωστά μαρκαρισμένος και παρά τις κεφαλιές που κέρδιζε δεν μπορούσε να βρει λύσεις.

Στο 61′ νέο μακρινό σουτ του Γιόχανσεν έφυγε άουτ και στην αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ίδια τύχη είχε κι ένα επίσης μακρινό σουτ του Τσίμιροτ. Στο 66′ η γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τους Λέοβατς και Τσίμιροτ έφερε αναστάτωση στα καρέ της ΑΕΚ, αλλά ο Βάνιες με προβολή έκοψε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ επέμενε επιθετικά και στο 81′ έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ο Λέοβατς σέντραρε στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Πέδρο Ενρίκε με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ανέστη γράφοντας το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Πάντως το γκολ αυτό δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο σκόρερ ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Η ιστορία όμως έγραψε ότι ο κατά τα άλλα καλός στο παιχνίδι ρέφερι, Κομίνης, προδώθηκε από το λάθος του βοηθού του και έδειξε σέντρα, με αποτέλεσμα αυτό το λάθος σφύριγμα να καθορίσει την έκβαση του αγώνα.

Κίτρινες: Κρέσπο, Μάτος, Ενρίκε, Γλύκος- Πατίτο, Σιμόες

ΠΑΟΚ (Ίλια Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ (86′ Μαλεζάς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90′ Κίτσιου), Τζάλμα Κάμπος (73′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες (84′ Αλμέϊδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87΄ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (68′ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

Απαρηγόρητοι οι παίκτες της ΑΕΚ

Απαρηγόρητοι οι παίκτες της ΑΕΚ

Ακόμα μία πανηγυρική φωτογραφία των παικτών του ΠΑΟΚ

Ακόμα μία πανηγυρική φωτογραφία των παικτών του ΠΑΟΚ

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του ΠΑΟΚ έσπευσαν να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους το τρόπαιο

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του ΠΑΟΚ έσπευσαν να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους το τρόπαιο

O Ενρίκε πανηγυρίζει το 2-1, σκορ που χάρισε το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ

O Ενρίκε πανηγυρίζει το 2-1, σκορ που χάρισε το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ

Μία από τις πολλές μάχες του τελικού

Μία από τις πολλές μάχες του τελικού

Ο Κομίνης επιπλήτει τον Λέο Μάτος

Ο Κομίνης επιπλήτει τον Λέο Μάτος

Ο Χριστοδουλόπουλος μόλις έχει ισοφαρίσει σε 1-1

Ο Χριστοδουλόπουλος μόλις έχει ισοφαρίσει σε 1-1

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 1-0

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 1-0

Ο Ιβάν Σαββίδης υπό το βλέμμα του Βασίλη Λεβέντη

Ο Ιβάν Σαββίδης υπό το βλέμμα του Βασίλη Λεβέντη

Σαράφης και Μαύρος μετέφεραν το τρόπαιο στον αγωνιστικό χώρο

Σαράφης και Μαύρος μετέφεραν το τρόπαιο στον αγωνιστικό χώρο

Ο Μάνταλος καταθέτει στεφάνι στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του ΠΑΟΚ από την Κύπρο

Ο Μάνταλος καταθέτει στεφάνι στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του ΠΑΟΚ από την Κύπρο

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση