HomeHL-SportsΛαμία ΟΦΗ 1-1

Λαμία ΟΦΗ 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ έγινε η πρώτη ομάδα που έμεινε όρθια στη Φθιώτιδα παίρνοντας βαθμό (1-1) από τους «κυανόλευκους»

Της έσπασε τη σερί και δεν την άφησε να το γιορτάσει… Ο ΟΦΗ έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που πήρε βαθμό στη Φθιώτιδα με το 1-1 του Σαββάτου  κόντρα στη Λαμία, η οποία δεν κατάφερε να ανεβεί από την 29η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Οι «κυανόλευκοι» γνώριζαν πως με μία ακόμη νίκη θα είναι αγκαλιά με τη Σούπερ Λίγκα, όμως, αυτή δεν ήρθε στο πρώτο από τα τρία ντέρμπι που θα δώσουν στη σειρά. Μπορεί να προηγήθηκαν, αλλά οι Κρητικοί βρήκαν τρόπο να ισοφαρίσουν.

Ήταν εμφανές πως υπήρχε άγχος στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ και πως δεν λειτούργησαν, όπως εκείνος θα ήθελε, κάποιοι παίκτες της σε κομβικές θέσεις. Πολύ καλός ήταν ο Βάντερσον, πήρε κάποιες ενέργειες πάνω του και ο Βασιλόγιαννης, αλλά τα χαφ υστέρησαν. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι Αναστασιάδης έβγαλε το ματς με ενοχλήσεις.

Για τους φιλοξενούμενους, πολλές μάχες έδωσε ο Βουό, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά, ενώ καλό κοουτσάρισμα έκανε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Βοήθησε αρκετά η διπλή αλλαγή του με τους Μιλοσάβλιεφ και Όγκμποε. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν καλά στημένοι, είχαν διάθεση και πάθος και έστειλαν μήνυμα πως θα παίξουν όλα τα ματς στα ίσα παρόλο που δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Εντυπωσιακά άρχισε το ματς με τη Λαμία να έχει μόλις στο 2′ δοκάρι με τον Βάντερσον. Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες για το τρίποντο και ήταν εμφανές πως επιθυμούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν.

Φυσικά δεν έλειπαν και οι σκληρές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να υπάρχουν και οι αντίστοιχες κίτρινες, τη στιγμή που οι φάσεις δεν ήταν πολλές και αυτό γιατί τόσο η Λαμία όσο και ο ΟΦΗ δυσκολεύονταν αρκετά να πατήσουν περιοχή. Έτσι το αποτέλεσμα ήταν να γίνονται κατά κύριο λόγο σουτ από απόσταση.

Πίτκας και Στρέζος δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα με τον δεύτερο να παρεμβαίνει στο 35′ και δύο λεπτά μετά να βλέπει την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από σουτ του Ρότσα. Για τους φιλοξενούμενους η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 41′ με το δοκάρι του Βουό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ της Λαμίας, η οποία στο 54′ έκανε το 1-0. Σκόρερ ο Ντουρμισάι από εξαιρετική ενέργεια του Βάντερσον, του πιο κινητικού ίσως παίκτη των γηπεδούχων. Ο Βραζιλιάνος έπαιρνε συνεχώς προσπάθειες πάνω του και δημιουργούσε προβλήματα με την τεχνική του στην άμυνα του ΟΦΗ.

Το ματς πήγε στα μέτρα της Λαμίας, η οποία κλήθηκε στη συνέχεια να το διαχειριστεί. Ήταν, όμως, εμφανές πως δεν πατάει τόσο καλά. Γίνονταν εύκολα λάθη, δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε το κέντρο της και γι’ αυτό ο Τεννές έριξε στο ματς τον Αυγενικού σε μία προσπάθεια να διορθώσει την κατάσταση.

Ο Παπαδόπουλος από την πλευρά του έβαλε τους Μιλοσάβλιεφ και Όγκμποε και αυτό του βγήκε. Ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο, Βουό και Όγκμποε κέρδιζαν μονομαχίες με τη δύναμή τους και τελικά κάπως έτσι έγινε και το 1-1 με τον Ιβοριανό να κάνει το γύρισμα και τον Μιλοσάβλιεφ να τελειώνει τη φάση.

Η Λαμία σάστισε μετά την ισοφάριση και έως το σφύριγμα της λήξης δεν κατάφερε να βγάλει φάση. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ και οι Κρητικοί προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν και να κάνουν ακόμη και την ανατροπή. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν με το 1-1 να μένει έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), βοηθοί του οι Δαμιανός (Πιερίας) και Τάτσης (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 40′ Όμο, 79′ Βασιλόγιαννης – 22′ Κώτσιος, 27′ Κομεσίδης, 39′ Πουρτουλίδης, 65′ Κιάσσος, 70′ Όγκμποε, 90’+2 Νάστος

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Βαλιός, Πεταυράκης, Όμο, Ρότσα (46′ Ματσούκας), Μπλάζιτς, Βασιλόγιαννης (88′ Καραγιάννης), Βάντερσον, Ντουρμισάι (72′ Αυγενικού).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Κώτσιος, Νάστος, Κομεσίδης, Χαντί (58′ Μιλοσάβλιεφ), Πουρτουλίδης, Πάγκαλος (58′ Όγκμποε), Μάνος, Βουό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση