HomeΚΡΗΤΗΦόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια»: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή

Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια»: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή

Δηλώσεις - Μηνύματα εκπροσώπων φορέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έλλειψη και ανεπάρκεια αίματος είναι μια υπαρκτή κατάσταση που έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Μόνο η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος από τον πληθυσμό της χώρας μας θα διασφαλίσει την επάρκεια αίματος, καλύπτοντας, έτσι, τις υπάρχουσες ανάγκες που αντιμετωπίζουμε, καθώς και τις μελλοντικές ανάγκες που τυχόν θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες ότι, για να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα, πρέπει το 10% του πληθυσμού της Χώρας να προσφέρει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αίμα. Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα για να σώσουμε τον συγγενή ή τον φίλο μας δεν λύνει το πρόβλημα.

Χλιαουτάκης Γιάννης, Καθηγητής, Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, ΤΕΙ Κρήτης: «Το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ-Κρήτης στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που σκοπεύει να προλάβει ή να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και να προάγει συμπεριφορές υγείας και ασφάλειας στην κοινωνία μας. »

Χατζημηνάς Κώστας, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης: «Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Φόρουμ ‘Οδηγούμε με ασφάλεια’ και του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου» να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Κρήτης στον κοινό αγώνα για κάλυψη των αναγκών σε αίμα. Είτε οι ανάγκες αυτές προκύπτουν από τροχαία ατυχήματα, είτε από σοβαρές και χρόνιες νόσους. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και προσφέρει πολλά σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται. Γι’αυτό οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε και να δώσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας.»

Μαρκογιαννάκης Ανταλκίδας, Προπονητής – κριτής Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου «Σκοποβολή»: «Ως αθλητικός σύλλογος στηρίζουμε κάθε εθελοντική προσπάθεια που προάγει την προσφορά στον συνάνθρωπο. Προωθούμε την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και του εθελοντισμού γενικότερα. Είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση του κοινού για τέτοια θέματα. Ασθένειες, όπως η Μεσογειακή Αναιμία, ταλαιπωρούν πολλές οικογένειες και ειδικότερα πολλά παιδιά. Πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε στο πλάι όσων βρίσκονται σε ανάγκη και να προσφέρουμε αίμα. Συγχαίρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και χαιρετίζουμε  παρόμοιες προσπάθειες.»

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο του Δημοτικού Μεγάρου Ηράκλειου (Λότζια), που διοργανώνει το φόρουμ «Οδηγούμε με Ασφάλεια», σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου» (Μεσογειακή Αναιμία).

Για περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους του «Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου» κ.κ. Τσικριτσάκη Νίκο: 6977299208 και Κόκκινο Νίκο: 6974077993.

Διαφήμιση
Διαφήμιση