HomeHL-WorldΓαλλία: Επίθεση χάκερ στην καμπάνια Μακρόν λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Γαλλία: Επίθεση χάκερ στην καμπάνια Μακρόν λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Την Κυριακή οι εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεβαίνει η ένταση στην Γαλλία παραμονή των εκλογών της Κυριακής.

Και αυτό διότι στόχος «μαζικής και συντονισμένης» κυβερνο-επίθεσης υποστηρίζει πως έγινε η προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν.

Η διαρροή περιλαμβάνει email, λογιστικά έγγραφα, συμβάσεις και άλλα κείμενα που σε όγκο ανέρχονται συνολικά σε περίπου 9 γιγαμπάιτ. Αναρτήθηκαν στο Pastebin, ιστότοπο που χρησιμοποιείται για κοινοποίηση αρχείων.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα Μακρόν υποστηρίζει ότι οι χάκερ έχουν εσκεμμένα αναρτήσει κάποια αυθεντικά έγγραφα της καμπάνιας μαζί με πολλά κάλπικα, «προκειμένου να σπείρουν αμφιβολίες και παραπληροφόρηση». Τονίζει δε πως τα αυθεντικά έγγραφα δεν προκαλούν ανησυχία, καθώς αφορούν τυπικές λειτουργίες μίας πολιτικής εκστρατείας.

Η παράταξη καταγγέλλει πως επιδίωξη των χάκερ ήταν να βλάψουν την καμπάνια Μακρόν ενόψει των εκλογών της Κυριακής και ζητά από τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την υπόθεση να λάβουν υπόψη πως πρόκειται για απόπειρα «αποσταθεροποίησης» της εκλογικής διαδικασίας.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την κυβερνο-επίθεση. Η ανάρτηση στο Pastebin έγινε από χρήστη που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο EMLEAKS. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, οι υποκλοπές έγιναν από προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς email διάφορων στελεχών της παράταξης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ως τώρα αρνείται να προβεί σε κάποιο σχόλιο για την επίθεση και τις καταγγελίες του Μακρόν.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση