Σε αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας για τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε βάρος συνολικά 11 αγροτών της περιοχής, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, τον περασμένο Δεκέμβριο, στη διάρκεια της πολυήμερης απεργίας των ναυτεργατών.

Υπενθυμίζεται πως οι 11 αγρότες από την Ιεράπετρα είχαν ταυτοποιηθεί από το οπτικό υλικό που είχε στη διάθεσή του το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για τη διερεύνηση της υπόθεσης και ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν δεχθεί κλήσεις σε απολογία.

Τις τελευταίες ημέρες οι εμπλεκόμενοι αγρότες άρχισαν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις για τα διοικητικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, ύψους έως και 1.500 ευρώ ανά περίπτωση, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση.

Μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη προσπάθεια άμβλυνσης της κατάστασης σε βάρος των αγροτών, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου της Ιεράπετρας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το radiolasithi.gr, ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις προωθείται η προσπάθεια εντοπισμού «πολιτικής λύσης» στο πλαίσιο της οποίας θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής και του αντιδήμαρχου αγροτικών θεμάτων Αργύρη Πανταζή με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση