HomeHL-SportsΤελικός Κυπέλλου , πώς έφτασαν οι ομάδες ως εδώ και πρόβλεψη για την έκβασή του

Τελικός Κυπέλλου , πώς έφτασαν οι ομάδες ως εδώ και πρόβλεψη για την έκβασή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Μετά από περιπέτειες όσον αφορά την διεξαγωγή του , ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ θα διεξαχθεί αύριο 6/5 στον Βόλο.

Ας δούμε πώς έφτασαν οι δύο ομάδες ως εδώ και μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα που θα οδηγήσει μια ομάδα από τις δύο στην κατάκτηση του τίτλου.

Για να δούμε λοιπόν πώς φτάσαμε σε τελικό ανάμεσα στους 2 Δικέφαλους μετά από 34 χρόνια.

 

ΠΑΟΚ : Ο Δικέφαλος του Βορρά , έφτασε σε τελικό μετά από 3 χρόνια . Για να το πετύχει αυτό , αρχικά , τερμάτισε εύκολα πρώτος , σε έναν εύκολο όμιλο, με Τρίκαλα  , Λάρισα και Πανελευσινιακό.

Μάλιστα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ομάδα της Ελευσίνας , πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της διοργάνωσης , επικρατώντας με 0-7.

Με διαβατήριο την πρώτη θέση στους ομίλους , αντιμετώπισε στην φάση των 16 τον Παναιτωλικό. Και στα 2 ματς , κόντρα στους Αγρινιώτες , ο ΠΑΟΚ , έδειξε την ανωτερότητά του  , επικρατώντας με 0-2 στο Αγρίνιο και στην Τούμπα με 4-1 , σε μια ρεβάνς τυπική διαδικασία.

Στα προημιτελικά , η κλήρωση ήταν πολύ πιο δύσκολη , καθώς έφερε στον δρόμο του την Ξάνθη . Η νίκη στα Πηγάδια με 2-1 , έδειξε να τον φέρνει εύκολα στην επόμενη φάση. Όμως στην Τούμπα , οι Ακρίτες , έβαλαν δύσκολα καθώς επικράτησαν με 0-1 και ο ΠΑΟΚ πέρασε μόνο χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Στα ημιτελικά , το έργο του ΠΑΟΚ ήταν ακόμα δυσκολότερο , καθώς έφερε στον δρόμο του τον Παναθηναϊκό . Το πρώτο παιχνίδι στην Λεωφόρο , έμοιαζε καταδικαστικό καθώς , ο ΠΑΟ , επικράτησε με 2-0 και έγινε το  μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό.

Όμως 90 λεπτά στην Τούμπα , πάντα μοιάζουν πολύ περισσότερα για πολλούς λόγους και ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό.

ΑΕΚ : Η ΑΕΚ , άρχισε την πορεία της στο Κύπελλο , σε έναν εύκολο όμιλο με Λαμία , Κέρκυρα και Αναγέννηση Καρδίτσας .

Η πρόκριση ήταν δύσκολη , καθώς ήρθε σε ισοβαθμία με την Λαμία και με ένα μόλις βαθμό διαφορά από την 3η Κέρκυρα.

Στους 16 , με την ομάδα σιγά-σιγά να σταθεροποιείται , με την πρόσληψη του Χιμένεθ και την μεταγραφή του Αραούχο , ήρθε ο εύκολος αποκλεισμός του Λεβαδειακού με 0-1 στην Λιβαδειά και 6-0 στο ΟΑΚΑ.

Στα προημιτελικά τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά , καθώς αντίπαλος , ήταν ο υπολογίσιμος φέτος Πλατανιάς . Οι Κιτρινόμαυροι , πήραν μια υπερπολύτιμη ισοπαλία με 0-0 στα Χανιά και στο ΟΑΚΑ επιβεβαίωσαν απλά την ανωτερότητά τους επικρατώντας με 3-0.

Στα ημιτελικά και την μεγάλη κόντρα με τον Ολυμπιακό , η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ , έδειξαν απλά ότι ήταν πιο έτοιμοι και πιο διψασμένοι , παίρνοντας σπουδαία νίκη με 2-1 στο Καραϊσκάκη και κρατώντας την πρόκριση με νύχια και με δόντια παρά την ήττα με 0-1 στο ΟΑΚΑ.
Έτσι βγήκαν οι 2 μονομάχοι του αυριανού τελικού . Η ΑΕΚ θέλει να κάνει το back2back και να επιβεβαιώσει ότι είναι μέσα στις πολύ μεγάλες δυνάμεις της χώρας και θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα του χρόνου.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη , θέλει να επιστρέψει στους τίτλους μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και να δείξει ότι είναι η δύναμη που έρχεται , φιλοδοξώντας να είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου , μόνο η αρχή για τα επόμενα χρόνια.

Ελπίζουμε σε έναν τελικό χωρίς παρατράγουδα , τόσο όσον αφορά την διεξαγωγή του αλλά και όσον αφορά την συμπεριφορά των οπαδών που όλοι θέλουμε να είναι η ιδανική για να απολαύσουμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση