HomeHL-9Ο εγγονός του Κουστώ μίλησε για την προστασία των θαλασσών από τα Χανιά

Ο εγγονός του Κουστώ μίλησε για την προστασία των θαλασσών από τα Χανιά

Προσκεκλημένος της ναυτιλιακής εταιρείας του νησιού ANEK LINES

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη προστασίας των θαλασσών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες τόνισε σήμερα ο ωκεανογράφος – ερευνητής εγγονός του Ζακ Ιβ Κουστώ Φαμπιάν Κουστώ, που βρέθηκε στα Χανιά προσκεκλημένος της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης.

Ο κ. Κουστώ μίλησε σε μαθητές και τοπικούς φορείς για την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος επισημαίνοντας ότι αυτόν τον σκοπό επιτελεί από το 2016 και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κέντρο Μάθησης Ωκεανών» που ο ίδιος έχει ιδρύσει.

Ο κ. Κουστώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την Ελλάδα τους κατοίκους και τον πολιτισμό της χώρας επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν ενεργές δράσεις για την διαφύλαξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Όπως χαρακτηριστικέ ανέφερε «αναζητώ να δημιουργήσω προγράμματα και πιθανές συνεργασίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Οργανισμό μου για να δούμε αν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό και για αυτό ακριβώς βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω με τους ανθρώπους της Ελλάδας, τις αρχές, για να έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε μαζί.

Έχουμε πολλές ιδέες για την Ελλάδα αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτές γιατί καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Συναντήθηκα με υπουργούς στην Αθήνα, επίσης εδώ στην Κρήτη είχα συναντήσεις για να δουν ακριβώς τι μπορούμε να κάνουμε σε πολλά επίπεδα».

Τον κ. Κουστώ καλωσόρισε στα Χανιά και την Κρήτη ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης. « Η ΑΝΕΚ είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια προστασίας των θαλασσών» είπε μεταξύ άλλων κ. Κατσανεβάκης.

Ο κ. Κουστώ ενημερώθηκε από εκπροσώπους φορέων για τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να δημιουργηθούν καταδυτικά πάρκα σε περιοχές του νησιού και τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός με τις γνώσεις του σε αυτό το εγχείρημα.

Από αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης, στο κέντρο ο ωκεανογράφος – ερευνητής Fabien Cousteau  και δεξιά του ο Justin Green, Δ/ντής του Ιδρύματος  Cousteau

Παρόντες στην ομιλία του κου Fabien Cousteau εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Μεγαλονήσου καθώς και μαθητών από τα σχολεία των Χανίων.

Ο κος F.Cousteau  (στο κέντρο) κατά την διάρκεια της ομιλίας  του για το «υδάτινο οικοσύστημα» στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά. Παρακολουθούν με ενδιαφέρον από
αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης και από δεξιά ο Justin Green Δ/ντής του Ιδρύματος  Cousteau.

Ο ωκεανογράφος και ερευνητής F.Cousteau μιλώντας αναφορικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του υδάτινου οικοσυστήματος

Μαθητές της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης απολαμβάνουν ένα μικρό κέρασμα, στον αίθριο χώρο του Συνεδριακού της ΑΝΕΚ, λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο κος F.Cousteau

Διαφήμιση
Διαφήμιση