HomeΚΡΗΤΗΤο “Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Σκάκι” στην Κρήτη

Το “Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Σκάκι” στην Κρήτη

Το φθινόπωρο στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εξαιρετικές εντυπώσεις όσο αφορά το τόπο διεξαγωγής αλλά και για την άψογη διοργάνωση του «Παγκόσμιου Σκακιστικού Πρωταθλήματος Βετεράνων» έμειναν οι διακόσιοι τιτάνες της παγκόσμιας σκακιστικής κοινότητας απ´όλο το κόσμο, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους και τις θερμές ευχαριστίες στην Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία και τους συνδιοργανωτές του.

Ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί πλέον κομμάτι της σκακιστικής αλυσίδας σ´ένα άθλημα όπως είναι το σκάκι που ολοένα και περισσότερο ταυτοποιείται στο τόπο μας.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Μαστοράκης ανήγγειλε πως η κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου σκακιστικού ημερολογίου για το 2017 θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στον ίδιο τόπο.

Πρόκειται για το «Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων»στο οποίο θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι σκακιστές του πλανήτη μεταξύ των οποίων και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Νορβηγός Magnus Carlsen.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο και στον ίδιο χώρο θα διοργανωθεί ένα διεθνές ανοιχτό πρωτάθλημα που θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς σκακιστές ανά τον κόσμο να παίξουν δίπλα στα σκακιστικά τους ινδάλματα και να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο σκάκι και διακοπές.

Πρόθεση των διοργανωτών όπως τόνισε η κ.Δ.Πλευράκη είναι να αξιοποιηθεί αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός για να δημιουργηθεί ένας μόνιμος ετήσιος θεσμός που θα εξυπηρετεί τόσο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου όσο και στην δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών παραστάσεων υψηλού επιπέδου για τη νεολαία του Δήμου Χερσονήσου και του Νομού Ηρακλείου εν γένει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση