HomeΚΟΣΜΟΣΣχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Πιονγκγιάνγκ

Σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Πιονγκγιάνγκ

«Η φρικτή συνωμοσία ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνωμοσία της CIA με την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας (IS) με στόχο τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν καταγγέλλει σήμερα η Πιονγκγιάνγκ σε εκτενή έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μάλιστα, η βορειοκορεατική κυβέρνηση προσδιορίζει και τον τρόπο δολοφονίας που είχε επιλεγεί για «να βγει από τη μέση» ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που δεν είναι άλλος από τη χρήση «βιοχημικών ουσιών».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, μια «τρομοκρατική ομάδα» συνωμότησε με πράκτορες της CIA και της IS με στόχο «βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στην ανώτατη ηγεσία», οι οποίες θα πραγματοποιούνταν σε μεγάλες συγκεντρώσεις όπως η πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση.

Σύμφωνα όσα ισχυρίζεται η Πιονγκγιάνγκ, στη συνωμοσία συμμετείχε ένας Βορειοκορεάτης πολίτης, ο οποίος «διεφθάρη ιδεολογικά και εξαγοράστηκε» από τις δύο υπηρεσίες για να σκοτώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιώντας «βιοχημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων ραδιοενεργών και τοξικών νανοσωματιδίων».

Ωστόσο, συνεχίζει η έκθεση, το φονικό σχέδιο «ανακαλύφθηκε έγκαιρα από τις αρχές μετά από ενδελεχή έρευνα και απετράπη αποφασιστικά».

«Η φρικτή συνωμοσία που αποκαλύφθηκε πρόσφατα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου αφού αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια όχι μόνο ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας αλλά και ενάντια στη δικαιοσύνη, και πράξη που θα μπορούσε να καταστρέψει το μέλλον της ανθρωπότητας», αναφέρει η έκθεση.

Όπως μάλιστα επισημαίνει, η Πιονγκγιάνγκ είναι αποφασισμένη «να ξετρυπώσει και να καταστρέψει χωρίς έλεος και τον τελευταίο τρομοκράτη της CIA και της IS».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση