HomeHL-9“Οργή λαού” για την μετεγκατάσταση των ρομά σε προάστιο του Ηρακλείου

“Οργή λαού” για την μετεγκατάσταση των ρομά σε προάστιο του Ηρακλείου

Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις και κλείσιμο δρόμων οι κάτοικοι της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πλήρη αντίθεση τους απέναντι στον επικείμενο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την μετεγκατάσταση των ρομά από τον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια στην περιοχή του Σκαλανίου εκφράζουν οι κάτοικοι του χωριού, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής επισημαίνουν ότι ουδέποτε είχαν επίσημη ενημέρωση

από το Δήμο Ηρακλείου για τον σχεδιασμό της μετεγκατάστασης των ρομά σε οικόπεδο ιδιώτη, αξίας 1.000.000 ευρώ.

Τόσο οι τοπικοί φορείς της περιοχής όσο και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρούν και θα προβούν σε οποιεσδήποτε κινήσεις και ενέργειες, ώστε ο σχεδιασμός αυτός τελικά να μην υλοποιηθεί.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαλανίου Λευτέρης Τρουλιτάκης απέστειλε σχετική επιστολή στο Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, κάνοντας λόγο για “υπόγειες” κινήσεις, που θα πλήξουν μία περιοχή, συνεχώς αναπτυσσόμενη, κοντά στην πόλη του Ηρακλείου.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Ηρακλείου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία οριστική απόφαση.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:

“Κύριε Δήμαρχε , αισθάνομαι υποβαθμισμένος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαλανίου. Χθες 3 Μαΐου πληροφορήθηκα από τα κανάλια και τις εφημερίδες για την μετεγκατάσταση των Ρομά από τα Δύο Αοράκια στο Σκαλάνι, σε ένα από τα ωραιότερα προάστια του Ηρακλείου, ήσυχο, πολιτισμένο και με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Πληροφορούμε ότι εδώ και 2 μήνες δουλεύεται υπογείως χωρίς διαβούλευση για την προώθηση μετεγκατάστασης των Ρομά. Αγνοείτε τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαλανίου και τους φορείς, Πολιτιστικό Σύλλογο, Αγροτικό Σύλλογο, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Σχολική Επιτροπή, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Αποφασίζετε χωρίς διαβούλευση την μετεγκατάσταση Ρομά στο Σκαλάνι και θέλετε να αγοράσετε ιδιωτικό οικόπεδο αξίας 1.000.000 ευρώ, τη στιγμή που υπάρχει δημοτική περιούσια. Αυτό δεν θα το δεχτούμε ποτέ και αν δεν το πάρετε πίσω θα αρχίσουμε κοινοποιήσεις, κλείσιμο δρόμων και τα λοιπά.

Αυτά είναι τα έργα που έχεις κάνει στο Σκαλάνι;

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εδώ και 3 χρόνια δεν έχεις βάλει ούτε μία μπρόκα ενώ σου έχω στείλει πάρα πολλά αιτήματα πρωτοκολλημένα εσείς τα αγνοείτε.

Για τους λόγους αυτούς θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα των δημοτών του Σκαλανίου που είναι πάνω από 1300 κάτοικοι και πάρα πολλών Ηρακλειωτών που έχουν κάνει επένδυση στο Σκαλάνι. Αν δεν τα πάρετε πίσω δεν υποβάλω την παραίτηση μου αλλά ζητώ την δική σας ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Ζητώ τη θέση των βουλευτών Ηρακλείου, των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση