HomeHL-9Οι νέοι της Ελλάδας τα βλέπουν όλα μαύρα – Οι πλέον απαισιόδοξοι της Ευρώπης

Οι νέοι της Ελλάδας τα βλέπουν όλα μαύρα – Οι πλέον απαισιόδοξοι της Ευρώπης

Έρευνα του Ινστιτούτου TUI

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απογοητευμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον τους εμφανίζονται οι νέοι Ευρωπαίοι. Οι ίδιοι πέραν του άγχους τους για το τι τους επιφυλάσσει το αύριο, είναι ιδιαίτερα δύσπιστοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης των χωρών.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του Ινστιτούτου TUI σε νέους επτά χωρών, ηλικίας 16 έως 26 ετών, δείχνει ότι οι περισσότεροι φοβούνται πως το μέλλον τους είναι αβέβαιο, σε σχέση με αυτό που είχαν οι προηγούμενες γενιές.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι νέοι της χώρας μας είναι και πιο απαισιόδοξοι, καθώς από τα αποτελέσματα προκύπτει πως το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ζωή τους θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και θα είναι χειρότερη από αυτή των γονιών τους.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι Έλληνες δεν οι μόνοι που ανησυχούν , καθώς οι νέοι της Ευρώπης εκτιμούν  πως οι οικονομικές προοπτικές και η προσωπική ευημερία θα είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ότι των γονιών τους στην Ιταλία (58%), τη Βρετανία (58%), τη Γαλλία (55%) και την Ισπανία (54%). Ακόμη και στη Γερμανία, όπου οι δείκτες της οικονομίας έχουν κινηθεί ανοδικά τα τελευταία χρόνια, το 33% των νέων βλέπει με σκεπτικισμό το επαγγελματικό του μέλλον.

Η μοναδική χώρα στην οποία η νεολαία εμφανίζεται πιο αισιόδοξη είναι η Πολωνία, με το 47% των νέων να δηλώνει στην έρευνα σίγουρη ότι το αύριο μοιάζει πιο ελπιδοφόρο. Αυτό που εντυπωσιάζει από τα στοιχεία αυτά είναι πως χώρες του Νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία που έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, βλέπουν τα επόμενα δύο χρόνια με θετική ματιά.

Το 47% των Ισπανών και το 44% των Ιταλών εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί στα επόμενα δύο χρόνια. Ανάλογες σκέψεις προέρχονται και από την νεολαία της Γερμανίας, τα ποσοστά των οποίων φτάνει στο 48%.

Αντίθετα οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν βλέπουν ένα καλύτερα οικονομικό αύριο. Μόλις το 29% πιστεύει πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ το 11% θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση