HomeHL-9Διακόπηκε η δίκη για την πρόκληση σωματικής βλάβης στον πυροσβέστη

Διακόπηκε η δίκη για την πρόκληση σωματικής βλάβης στον πυροσβέστη

Απαραίτητη η κατάθεση από ειδικό εμπειρογνώμονα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη για την υπόθεση της πρόκλησης ανεπανόρθωτης σωματικής βλάβης σε πυροσβέστη της 3ης ΕΜΑΚ στη διάρκεια άσκησης το 2012.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν τέσσερις πυροσβέστες της ΕΜΑΚ Κρήτης με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, επειδή είχε θεωρηθεί πως ο έλεγχος των αναπνευστικών συσκευών που χρησιμοποιούσαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της εν λόγω άσκησης ήταν δική τους αρμοδιότητα.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία καθώς θεωρείται απολύτως απαραίτητη η κατάθεση ειδικού εμπειρογνώμονα και αφού ολοκληρωθεί ο ορισμός του θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται πως ο 41χρονος  πυροσβέστης από τη Μυτιλήνη, στη διάρκεια της άσκησης είχε χρησιμοποιήσει αναπνευστική συσκευή η οποία του προκάλεσε έντονη αδιαθεσία. Το βράδυ της ίδιας ημέρας και αφού η εκπαιδευτική άσκηση είχε ολοκληρωθεί ο 41χρονος παρουσίασε σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Όπως προέκυψε από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο επειδή εισέπνευσε τοξικά αέρια από την αναπνευστική μάσκα. Το αποτέλεσμα ήταν έκτοτε να καθηλωθεί με σοβαρή καρδιοπάθεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση