HomeCity GuideΦόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια»: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή

Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια»: Δίνεις αίμα …δίνεις ζωή

Τα μηνύματα των διοργανωτών για την επικείμενη εθελοντική αιμοδοσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηνύματα συμμετοχής στην επικείμενη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από το φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια» και τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου – Λασιθίου, απευθύνουν οι διοργανωτές.

Στη σχετική ανακοίνωση του φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια» επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Είναι ένας μοναδικός τρόπος να εκφράσουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη. Με το αίμα σώζουμε, προστατεύουμε και παρατείνουμε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας. Προσφέρουμε πολλά στην κοινωνία. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ’ την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται. Πρέπει όλοι μαζί να στρατευθούμε στον αγώνα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Τσικριτσάκης Νίκος, Πρόεδρος Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου: «Η Μεσογειακή Αναιμία αποτελεί τον πιο συχνό τύπο αναιμίας στη χώρα μας. Η 8η Μαϊου, ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, έχει στόχο, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινού. Εμείς στο Σύλλογο διεκδικούμε, καθημερινά, με σύμπνοια και δυναμισμό, την κάθε μορφή αναγκών μας. Προωθούμε την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και του εθελοντισμού γενικότερα. Συνεργαζόμαστε με αρμόδιους φορείς και αιμοδοτικούς συλλόγους, με σκοπό να διεκδικούμε ενωμένοι τα δικαιώματά μας για την αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας και την ενημέρωση των ατόμων σχετικά με αυτή. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε δυναμικά. Όλοι μαζί γινόμαστε ένα.»

Κόκκινος Νίκος, Μέλος Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου: «Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της νόσου της Μεσογειακής Αναιμίας παραμένει η συχνή μετάγγιση συμπυκνωμένων ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι φανερό πως για τη συλλογή μιας σημαντικής ποσότητας αίματος χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Απαιτείται μεγάλη ανταπόκριση απ’ το κοινωνικό σύνολο. Σαν μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος. Μην ξεχνάτε! Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλή, ακίνδυνη και τελειώνει μέσα σε 10’.»

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά δεδομένα, στη χώρα μας 2.900 άτομα πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και κάθε χρόνο έχουμε περίπου 10 άτομα που προστίθενται. Η νόσος αυτή, καθώς και το αυξημένο ποσοστό τροχαίων, κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη για αίμα. Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει την ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών.

Δραστηριοποιείστε τον εαυτό σας σαν εθελοντή αιμοδότη.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, Παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), στο αίθριο του Δημοτικού Μεγάρου Ηράκλειου (Λότζια), που διοργανώνει το φόρουμ «Οδηγούμε με Ασφάλεια», σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου» (Μεσογειακή Αναιμία).

Για περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους του «Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου» κ.κ. Τσικριτσάκη Νίκο: 6977299208 και Κόκκινο Νίκο: 6974077993.

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete»

Διαφήμιση
Διαφήμιση