HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Νέα απόπειρα κατεδάφισης του Obamacare

ΗΠΑ: Νέα απόπειρα κατεδάφισης του Obamacare

Αισιοδοξούν οι ρεπουμπλικάνοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Ρεπουμπλικανοί θα επιχειρήσουν γι’ άλλη μια φορά να ξηλώσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, γνωστό ως Οbamacare, υλοποιώντας έτσι μια βασική προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη απόπειρα απέτυχε παταγωδώς, τώρα όμως θεωρούν ότι θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον δύσπιστοι του κόμματος με τη νομοθετική προσθήκη που έγινε.

Ήδη η αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο για την ακύρωση κι αντικατάσταση του Obamacare ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, εξερχόμενος από συνάντηση στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Πωλ Ράιαν, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν τουλάχιστον 216 ψήφους υπέρ και θα ψηφίσουν.

«Έχουμε τις ψήφους; Ναι. Θα το περάσουμε; Ναι.» είπε χαμογελώντας ο Κέβιν Μακάρθι.

Στο νομοσχέδιο, διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση