HomeHL-9Το Νοσηλευτικό Συνέδριο…έφερε σειρά από τιμητικές διακρίσεις

Το Νοσηλευτικό Συνέδριο…έφερε σειρά από τιμητικές διακρίσεις

Βραβεύτηκαν τέσσερις ακόμη νοσηλεύτριες του Βενιζελείου Νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά από τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις έλαβαν χώρα στο 10ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ηράκλειο.

Ακόμη τέσσερις νοσηλεύτριες του Βενιζελείου Νοσοκομείου βραβεύτηκαν για τον εθελοντισμό και την προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βενιζελείου αναφέρει:

“Αυτή τη φορά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος τίμησε τις συναδέλφους κυρίες Καραβιτάκη Μαρίνα ( ΤΕΠ ), Λαυρεντάκη Κατερίνα ( ΤΕΠ ), Μαρκάκη Ελευθερία ( Αναισθησιολογικό ) και Φραγκιαδάκη Γεωργία ( Αιματολογική – Ογκολογική Κλινική ) για την εθελοντική τους συμμετοχή, προσφορά και δράση.

Οι συνάδελφοι, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμα τους στο Νοσοκομείο, με υπέρμετρη αγάπη για το λειτούργημα τους αλλά και το συνάνθρωπο, συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις του Κέντρου Νοσηλευτικής Φροντίδας Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής του Δήμου Ηρακλείου.

Το εν λόγω Κέντρο δημιουργήθηκε το 2012 σε συνεργασία με την 1η Δημοτική Ενότητα Ηρακλείου ,την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, την Ενορία του Αγίου Τίτου και του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας είναι ο κ Μιχάλης Ροβίθης, καθηγητής εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης και η πρεσβυτέρα κα Πόπη Βολανάκη, πρώην Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Γ.Ν και συντονίστρια του Κέντρου Νοσηλευτικής Φροντίδας.

Το Κέντρο λειτουργεί με εθελοντές Νοσηλευτές και αναπτύσσει δράσεις όπως:

– Ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική κοινού σε θέματα Υγείας.

– Ευαισθητοποίηση Πληθυσμού.

– Αγωγή Υγεία με ομιλίες.

– Κατ’ οίκον επισκέψεις σε ευπαθείς ομάδες.

– Εκπαίδευση φροντιστών.

– Συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων σε ευάλωτους πληθυσμούς.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων εμφανώς περήφανος για την εθελοντική δράση των συναδέλφων, δεν έχει παρά να τις συγχαρεί και να τις προβάλλει ως πρότυπο για συμμετοχή και άλλων συναδέλφων σε αντίστοιχες δραστηριότητες”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση