HomeHL-9Γιατί αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι «Ενεργοί Πολίτες»

Γιατί αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι «Ενεργοί Πολίτες»

Για υποβάθμιση του σώματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αποχώρησή τους από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου αποφάσισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες» οι οποίοι σε ανακοίνωσή της κάνουν λόγο για απόφαση – διαμαρτυρία με αφορμή την υποβάθμιση του σώματος από τη δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (Τετάρτη 03/05/2017) κληθήκαμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για 8 θέματα και μια ερώτηση της παράταξης μας.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης (μεταξύ 13:09 και 14:05) ενημερωθήκαμε ότι εκτός ημερήσιας διάταξης μπαίνουν προς έγκριση και συζήτηση 15 επιπλέον θέματα.

Πολλά από τα θέματα αυτά θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία και διερεύνηση, ενώ ο συνολικός όγκος των εισηγήσεων ξεπερνάει τις 150 σελίδες (μόνο στο θέμα 15 η εισήγηση του είναι 72 σελίδες).

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι για το θέμα 15 υπήρχε αναφορά σε τοπική εφημερίδα από την Τρίτη (σε συνέντευξη που δόθηκε την Δευτέρα ή νωρίτερα) και ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει εκτός ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση της Τετάρτης. Και όμως για τους Δημοτικούς Συμβούλους η ενημέρωση ήρθε αργά την Τετάρτη το μεσημέρι και λίγο πριν τη συνεδρίαση.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά με επιλογή την υποβάθμιση, τον παραγκωνισμό και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους Συμβούλους.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πού όχι μόνο ανέχονται τέτοιες καταστάσεις, αλλά στην ουσία τις επικροτούν. Το συγκεκριμένο θέμα έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική μας Κίνηση.

Ως Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τη συνεχή αυτή υποβάθμιση, αποχωρούμε από τη συνεδρίαση των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων και η καταγγελία μας αυτή θα πάει σε κάθε υπεύθυνο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση