HomeHL-GreeceΣε έκτακτο EuroWorking Group η συμφωνία με τους δανειστές- Τα επόμενα βήματα

Σε έκτακτο EuroWorking Group η συμφωνία με τους δανειστές- Τα επόμενα βήματα

Συζητήσεις για χρέος στο Μπάρι της Ιταλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και τα επόμενα βήματα στο ελληνικό πρόγραμμα, θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης του EuroWorking Group, που συνεδριάζει αύριο.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group είναι έκτακτη και θα έχει αντικείμενο την προκαταρκτική συμφωνία ενώ θα πραγματοποιηθεί μία δεύτερη που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου.

Το οριστικό «πράσινο φως» στη συμφωνία θα δοθεί από το Eurogroup στις 22 Μαΐου και η εκταμίευση της δόσης αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Στο μεταξύ, στις 11 – 13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου το ελληνικό ζήτημα και το θέμα του χρέους θα συζητηθεί και στο περιθώρια της G7, όπου βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και ο επίτροπος Μοσκοβισί.

Οι επαφές στο Μπάρι εκτιμάται ότι θα ανοίξουν τον δρόμο για πραγματική πρόοδο στο ζήτημα εν όψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση