HomeHL-GreeceΜητσοτάκης: «Δικαιωθήκαμε» και «θα συνεχίσουμε να ζητάμε πολιτική αλλαγή»

Μητσοτάκης: «Δικαιωθήκαμε» και «θα συνεχίσουμε να ζητάμε πολιτική αλλαγή»

Δεν αποσύρει το αίτημα για εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν υποστέλλει τη σημαία των εκλογών η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, όπως υπογράμμισε ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα» το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες που διατύπωσε πριν από έναν χρόνο η Νέα Δημοκρατία.

«Θα συνεχίσουμε να ζητάμε πολιτική αλλαγή, γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να ζημιώνει το παρόν και να ναρκοθετεί το μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του που συγκάλεσε λίγες ώρες μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Χίλτον ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Κάνοντας λόγος για «τέταρτο Μνημόνιο χωρίς επιπρόσθετη χρηματοδότηση», ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας ζητούσε χρηματοδότηση χωρίς μέτρα και τελικά παίρνει μέτρα χωρίς χρηματοδότηση», ανέφερε.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, όπως εξήγησε, «μένει ανοιχτή η εκκρεμότητα για το τι θα γίνει μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018». Πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που θα ψηφισθούν είναι το κόστος της παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Και το βαρύ τίμημα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, που έφερε τη χώρα σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο».

Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την απορία του «γιατί ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται τόσο προκλητικά χαμογελαστός, τόσο γελαστός, τόσο εύθυμος», όπως είπε αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Προφανώς, είναι η ευθυμία της εξουσίας. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει», σχολίασε, προσθέτοντας: «Έτσι κι αλλιώς η εξουσία είναι για τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτοσκοπός και κίνητρο για τακτοποιήσεις ημετέρων σε κάθε επίπεδο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, εμφανίζεται να μην έχει αυταπάτες για το τι θα συμβεί όταν πάνε προς ψήφιση στη Βουλή τα μέτρα που συμφωνήθηκαν. Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ, που «εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές» το 2015, «δεν μπορεί να το κάνει πια». Και για αυτό, όπως τονίζει, «κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές. Ψηφίζει κάθε μέτρο που του ζητούν».

«Ποιος φοβάται τις εκλογές;»

Διατυπώνοντας το ερώτημα «ποιος φοβάται τις εκλογές;», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όχι εμείς βέβαια. Με αίσθημα ευθύνης ζητήσαμε εκλογές πριν από ένα χρόνο, γιατί ποτέ δεν υπήρξε κυβέρνηση από το 1974 και μετά, που να οδηγήσει τη χώρα σε τόσο στραβό δρόμο, με τόσο μεγάλη ταχύτητα».

Όπως είπε, αναφερόμενος στη συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, «με τα μέτρα που θα ψηφιστούν ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου φτάνει τα 12,5 δις ευρώ. Είναι 8,5 φορές περισσότερα από όσα προέβλεπε το περιβόητο «e-mail Χαρδούβελη» και 4 φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το Δ.Ν.Τ. το 2014»

Επισημαίνοντας ότι το 2017 είναι έτος εκλογών στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «ήττα του λαϊκισμού στην Ολλανδία» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ίδιο θα γίνει και στη Γαλλία. Με αφορμή την αφορμή, μάλιστα υποστήριξε ότι «και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι κατέφεραν να προκαλέσουν θυμηδία με τη στάση τους». Στήριξε την εκτίμησή του στο γεγονός ότι «ο μεν κ. Τσίπρας, μέσα σε μια εβδομάδα, υποστήριξε πρώτα τον σοσιαλιστή υποψήφιο, μετά τον νεοκομμουνιστή υποψήφιο, για να καταλήξει, τελικά, να στηρίξει το φαβορί της εκλογής», ενώ, όπως πρόσθεσε «ο κ. Καμμένος ντρέπεται να μας πει ότι στηρίζει την κυρία Λεπέν».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «οι κοινωνίες είναι διατεθειμένες να δώσουν την ευκαιρία σε προτάσεις σοβαρές και σε πρόσωπα που προσέρχονται ενώπιον τους με ειλικρίνεια, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και εξηγώντας, με λόγο ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο, πώς αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν».

Ο Ιβάν Σαββίδης και «η νέα διαπλοκή του κ. Τσίπρα»

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνουν και οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τους φίλα προσκείμενους προς αυτήν επιχειρηματικούς ομίλους, όπως εκείνος του οποίου ηγείται ο Ιβάν Σαββίδης. «Σε δημόσια θέα παρακολουθούμε απαράδεκτες ρυθμίσεις προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προσεταιρισθεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην τροπολογία για την απαλλαγή προστίμων προς την εταιρία ΣΕΚΑΠ που πέρασε προ ετών στην ιδιοκτησία του ομογενούς επιχειρηματία από τη Ρωσία.

«Αυτά που χαρίζονται είναι πρόστιμα από λαθρεμπόριο. Και κάπως έτσι, πάνω στη διαγραφή προστίμων, χτίζεται η νέα διαπλοκή του κ. Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η κυβέρνηση περιφρονεί τη Βουλή. Εκτός βέβαια, αν πρόκειται για χαριστικές τροπολογίες τις οποίες προσέρχεται προσωπικά ο κ. Τσίπρας για να τις υπερασπίσει, για να τις πάρει επάνω του».

«Η Νέα Δημοκρατία ασκεί αντιπολίτευση, όπως είναι το καθήκον της», συνέχισε. «Με ευθύνη απέναντι στο Σύνταγμα, απέναντι στη χώρα, απέναντι στην αλήθεια. Γιατί οι πολίτες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια».

Με αφορμή, εξάλλου, την επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εξαπέλυσε ο κ. Σαββίδης μέσω της συνέντευξής του στο protothema.gr, η Πειραιώς εξέπεμψε αυστηρό μήνυμα ότι «το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες».

«Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε σχετική ανακοίνωση.

«Δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή. Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών» προσέθεσε.

Και κατέληξε: «Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση