HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή οι ελλείψεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Κρήτη

Στη βουλή οι ελλείψεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Κρήτη

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο σημαντικό πρόβλημα των αναγκών των πυροσβεστών της Κρήτης,  που παραμένουν αν και  ξεκίνησε ήδη η αντιπυρική περίοδος, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών  Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Νικόλαο Τόσκα.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Την 1η Μαΐου άρχισε επισήμως η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας και η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, θέτει για μια ακόμα χρονιά τα μείζονος σημασίας θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι απαραίτητη η πλήρωση των οργανικών θέσεων και η άμεση έγκριση προϋπολογισμού ώστε να καλυφθούν βασικές και έκτακτες ανάγκες. Επιπλέον, βαρύνουσας σημασίας είναι το θέμα της προμήθειας μέσων ατομικής προστασίας, καθώς οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν καθημερινά αντίξοες εργασιακές συνθήκες, εκθέτοντας πολλές φορές τη ζωή τους σε κίνδυνο».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.       Είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για να εποπτεία την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Κρήτη;

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης σε προσωπικό, πόρους και μέσα ατομικής προστασίας;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση