HomeHL-GreeceΚομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Πρωτογενή πλεονάσματα και χρέος στο τραπέζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά «επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα», άρα ανοίγει ο δρόμος προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμπλήρωσε πως υπάρχει μια «ξεκάθαρη σειρά γεγονότων» ως προς τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους τις επόμενες εβδομάδες. Η ίδια προσέθεσε ότι το επόμενο σημαντικό «πολιτικό βήμα» είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Στόχος στο επόμενο Eurogroup είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και η διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων μεσοπρόθεσμα. Αυτό απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogoup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, κληθείς να σχολιάσει την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Ο Μισέλ Ρέινς επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Στόχος μας είναι στο επόμενο Eurogroup να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, καθώς επίσης το θέμα του χρέους και η μεσοπρόθεσμη πορεία των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση