HomeHL-WorldΣε ετοιμότητα το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότια Κορέα

Σε ετοιμότητα το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότια Κορέα

Έντονες διαμαρτυρίες στην περιοχή της ανάπτυξής του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Επιχειρησιακό» είναι το εξελιγμένο και αμφιλεγόμενο αντιπυραυλικό σύστημα Thaad, που έχει αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ρομπ Μάνινγκ ανέφερε πως το σύστημα είναι πλέον έτοιμο να αναχαιτίσει πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα και να παρέχει αμυντική ασπίδα στη Νότια.

Αξιωματούχοι ωστόσο ανέφεραν στο BBC πως η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα απέχει μερικούς μήνες.

Οι εντάσεις κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα στην κορεατική χερσόνησο, με επανειλημμένες απειλές από τη Βόρεια Κορέα και την παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων κι ενός υποβρυχίου.

Χθες Δευτέρα, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά συμμετείχαν σε κοινά γυμνάσια με την αεροπορία της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για ασκήσεις ρουτίνας.

Το Thaad αναπτύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Seongju, σε χώρο που λειτουργούσε ως γήπεδο γκολφ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν πως το σύστημα μπορεί να αποτελέσει πιθανό στόχο επιθέσεων και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Διαμαρτυρίες προήλθαν και από την Κίνα, καθώς το Πεκίνο πιστεύει πως το εύρος των ραντάρ του συστήματος μπορεί να έχει εμπλοκή με την ασφάλεια των δικών της στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση