HomeΚΟΣΜΟΣ«Τα γυρίζει» τώρα ο Τραμπ: Θα συναντούσα τον Κιμ Γιονγκ Ουν-Θα ήταν τιμή μου!

«Τα γυρίζει» τώρα ο Τραμπ: Θα συναντούσα τον Κιμ Γιονγκ Ουν-Θα ήταν τιμή μου!

Χθες τον χαρακτήριζε… παμπόνηρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντύπωση προκαλεί για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Την ώρα που η ένταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται, με την Βόρεια Κορέα να δηλώνει έτοιμη να πραγματοποιήσει μία έκτη πυρηνική δοκιμή, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο Bloomberg News, είπε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, αν οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες.

«Αν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για μένα να τον συναντήσω, τότε θα το έκανα οπωσδήποτε, θα ήταν τιμή μου να το έκανα» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Μπορεί οι περισσότεροι ηγέτες να μην το έλεγαν ποτέ αυτό, αλλά εγώ θα το έκανα».

Μόλις χθες ο Τραμπ τον χαρακτήριζε… παμπόνηρο. «Ο κόσμος διερωτάται αν είναι διανοητικά υγιής. Δεν ξέρω τίποτε. Αυτό που μπορώ να σας πω και σε πολύ κόσμο δεν αρέσει που το λέω είναι ότι διαδέχτηκε τον πατέρα του σε ηλικία 26 ή 27 ετών. Συναλλάσσεται με πρόσωπα κατά τα φαινόμενα σκληρά, κυρίως με τους στρατηγούς και άλλους. Και πολύ νέος κατάφερε να αναλάβει την εξουσία» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS για τον Κιμ. «Πολλοί –είμαι πεπεισμένος γι αυτό– προσπάθησαν να του πάρουν την εξουσία αυτή, είτε ήταν ο θείος του είτε άλλοι. Και εντούτοις αυτός κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Συνεπώς, σίγουρα είναι παμπόνηρος» συμπλήρωσε.

Στο μεταξυ, όπως έγινε γνωστό, το πολεμικό ναυτικό της Ιαπωνίας έδωσε εντολή στο μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της χώρας, το ελικοπτεροφόρο Izumo, να ασχοληθεί με την συνοδεία των αμερικανικών στρατιωτικών πλοίων στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Το ελικοπτεροφόρο Izumo απέπλευσε από το λιμάνι Γιοκοσούκα κοντά στο Τόκιο νωρίτερα τη Δευτέρα.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση