Με δύο διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις, τιμά και φέτος το Ηράκλειο την εργατική πρωτομαγιά και όλους όσους αγωνίστηκαν για την θεμελίωση των κατοχυρωμένων εργατικών δικαιωμάτων.

Η μία απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται από τις 10:00 στη λεωφόρο Δημοκρατίας έξω από το Εργατικό Κέντρο η οποία διοργανώθηκε από το ΕΚΗ και το νομαρχιακό τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ, ενώ η δεύτερη λαμβάνει χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας από το ΠΑΜΕ και τα εργατικά σωματεία που πρόσκεινται σε αυτό.

Οι δύο απεργιακές εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με προσυγκεντρώσεις και αργότερα  θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ θα ολοκληρωθούν με καταθέσεις στεφάνων στο πάρκο της Εργατικής Τάξης δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΗ αλλά και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων του ΕΚΗ, έγινε το πρωί  η βράβευση των μαθητών του Δημοτικού που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για την εργατική πρωτομαγιά, ενώ έργα παιδιών έχουν αναρτηθεί στο ισόγειο του κτιρίου.

Η πρωτομαγιάτικη απεργία αναμένεται και στο Ηράκλειο καθολική, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην κινητοποίηση. Παράλληλα, τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο

Η πρωτομαγιά σύμφωνα με την παράδοση επιβάλλει και εξορμήσεις στην εξοχή για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι και τον εορτασμό της οργιάζουσας ανοιξιάτικης φύσης. Το εορταστικό τριήμερο έχει ήδη απομακρύνει πολλούς Κρητικούς από τα αστικά κέντρα, ενώ αυξημένα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το νησί για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί αργά απόψε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση