Στο Ηράκλειο χτυπά σήμερα η «καρδιά» του αθλητισμού καθώς περισσότεροι από 4.500 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου Run Grecce.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Κρήτης , ο Δήμος Ηρακλείου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας, ενώ στις 11:15 θα δοθεί η εκκίνηση στον παιδικό αγώνα των 900 μ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11:30 με τη διεξαγωγή του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ο οποίος συγκεντρώνει και τις περισσότερες συμμετοχές.

Ποιες είναι οι διαδρομές

Α)  ΔΙΑΔΡΟΜΗ  5  ΚΑΙ  10  χλμ

Εκκίνηση: Αρχή Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) – Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία  Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη – Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη.

Η διαδρομή αυτή είναι 5 χιλιόμετρα.

Όσοι συμμετέχουν στα 10 χλμ. διασχίζουν τη διαδρομή δύο φορές (2 κύκλοι) και όσοι συμμετέχουν στα 5 χλμ διασχίζουν τη διαδρομή μία φορά  (1 κύκλος)

Β)  ΔΙΑΔΡΟΜΗ  1.000μ   Δημοτικών Σχολείων

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαδρομή: Εκκίνηση από την οδό Γεωργίου Ανεμογιάννη (μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.), στη συνέχεια διασχίζουν τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο δεξιό ρεύμα (άνοδος) μέχρι το ύψος που είναι τα πρώτα φανάρια, εκεί στρίβουν δεξιά στη Χαριλάου Τρικούπη και μετά από 100μ περίπου στο πρώτο διάζωμα, γίνεται αριστερή αναστροφή και επιστρέφουν πάλι από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη λεωφόρο Δημοκρατίας (αντίθετο ρεύμα – κάθοδος προς την πλατεία). Τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης (οδό Γεωργίου Ανεμογιάννη – μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.).

Κλειστοί οι δρόμοι

Για την απρόσκοπτη και ασφαλή συμμετοχή των χιλιάδων  δρομέων, αλλά και για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και επισκεπτών της πόλης, από τις 07.00 το πρωί μέχρι και 14.00, θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής και εκτροπές – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που περιβάλουν τη διαδρομή.

Επίσης την Κυριακή το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τροποποίηση τις διαδρομές των λεωφορείων από 07.00 μέχρι 14.00.

Ο  σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης θα διαθέσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν του δρομείς και θεατές από το πάρκινγκ του Δημοτικού γυμναστηρίου στις Πατέλες – οικόπεδο Λυδάκη (Λαϊκή αγορά Σαββάτου) προς την πλατεία Ελευθερίας. Ώρες αναχώρησης 08.30 – 09.30 – 10.30.

Διαφήμιση
Διαφήμιση