HomeΕΛΛΑΔΑΑισιόδοξος για συμφωνία στις 22 Μαΐου ο Τσίπρας

Αισιόδοξος για συμφωνία στις 22 Μαΐου ο Τσίπρας

Στη Σύνοδο Κορυφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα είχαμε μια γρήγορη διαδικασία καθώς εκφράστηκε η ομοφωνία, που αποτελεί ένδειξη ισχυρής ενότητας, σε σχέση με την διαπραγματευτική διαδικασία για το Brexit, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πρώτη μας προτεραιότητα το επόμενο διάστημα είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο η σημερινή συνεδρίασή μας. Θα είναι δύσκολη και γιατί τα θέματα είναι περίπλοκα, ενώ το πιο δύσκολο θέμα σε κάθε διαζύγιο είναι το οικονομικό σκέλος, προσέθεσε και επισήμανε:

Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες μας που ζούν στην Μ. Βρετανία -πάνω από 70.000 Έλληνες- η διασφάλιση ομαλών εμπορικών σχέσεων και η απρόσκοπτη ροή τουριστών από την Μ. Βρετανία.

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για την δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ, αναφέροντας πως οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουν για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη.

Όσο για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγηση, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως  «οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου».

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση