HomeΚΟΣΜΟΣ «Πυρά» Άμπε κατά της Β. Κορέας: «Απολύτως απαράδεκτη»

 «Πυρά» Άμπε κατά της Β. Κορέας: «Απολύτως απαράδεκτη»

Έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» τη νέα πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

Η δοκιμή αυτή, που ωστόσο απέτυχε, συνιστά «μια σοβαρή απειλή για τη χώρα μας» είπε ο Άμπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο, την επομένη της συνάντησής του με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και ιδίως την Κίνα να «επιδείξει αλληλεγγύη» ώστε να δοθεί η αρμόζουσα απάντηση στην Πιονγκγιάνγκ. «Αναδύεται μια σοβαρή κρίση για την ειρήνη και την ευημερία στον κόσμο» τόνισε. «Παρά τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου», υπενθύμισε. «Αυτό συνιστά μια σοβαρή απειλή για τη χώρα μας, είναι απολύτως απαράδεκτο, καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες», είπε ο Άμπε.

Όπως υπογράμμισε, οι ηγέτες της G7 που θα συναντηθούν στην Ιταλία τον Μάιο «φέρουν την ευθύνη» να απαντήσουν σε αυτήν την απειλή. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της», επέμεινε, προσθέτοντας ότι την Πέμπτη συμφώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πρέπει να συνεργαστούν στενά στο θέμα αυτό. Είναι «ιδιαίτερα σημαντικό» να συμμετάσχει η Κίνα στην εξεύρεση λύσης, αφενός επειδή είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αφετέρου γιατί αντιπροσωπεύει το 90% του εξωτερικού εμπορίου της Βόρειας Κορέας.

«Για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, ελπίζω ότι η Κίνα θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» κατέληξε ο Άμπε.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση