HomeHL-CultureΜε συναυλία στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών έκλεισε η «Μουσική Τριλογία»

Με συναυλία στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών έκλεισε η «Μουσική Τριλογία»

Από την Περιφέρεια, το Δήμο και άλλους φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια πολύ όμορφη συναυλία της οικογένειας Ζαϊμάκη στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών, έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής η «Μουσική Τριλογία» που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.

Είχαν προηγηθεί δυο συναυλίες στον Κούλε.

f3

Στη συναυλία στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών, ένα χώρο που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του σε τέτοια εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη κ.α.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η “Μουσική Τριλογία” είχε κυρίως έναν στόχο : Να ανοίξουν σημαντικά μνημεία της πόλης στο κοινό, ώστε οι δημότες του Ηρακλείου, αλλά και οι επισκέπτες του, να γνωρίσουν μέσω των μνημείων αυτών τη λαμπρή ιστορία του τόπου μας.

f2

Ο Κούλες και ο Ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών Μοναχών που φιλοξένησαν αυτή την εκδήλωση, δεν είναι παρά δύο από τα κτήρια που κοσμούσαν άλλοτε την πρωτεύουσα της Κάντια. Υπάρχουν και άλλα, σημαντικά, τα οποία ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους φορείς, προσπαθεί να αναδείξει.

Γιατί το έχουμε δηλώσει εξ΄αρχής : Το Ηράκλειο αξίζει περισσότερα. Το παρελθόν και η ένδοξη ιστορία του, μας προκαλεί και μας εμπνέει να εργαζόμαστε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους διοργανωτές και τους καλλιτέχνες, αλλά κυρίως σε σας, το κοινό του Ηρακλείου, που με την παρουσία του στηρίζει ανάλογες δράσεις και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου συμπλήρωσε ότι, παρά τις δυσκολίες που είχε το εγχείρημα, τελικά το ζητούμενο, να έρθουν σε επαφή οι Ηρακλειώτες με τα σημαντικά μνημεία της πόλης, επετεύχθη: «Θέλουμε τα μνημεία αυτά να ζωντανέψουν και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και για το σύγχρονο Ηράκλειο».

f8

Το μουσικό μέρος της βραδιάς περιελάμβανε έργα των Μπαχ, Βιβάλντι, το μουσικό θέμα από την «Λίστα του Σίντλερ» κ.α. και τα ταλαντούχα μέλη της οικογένειας του Δημήτρη Ζαϊμάκη κέρδισαν με τις φωνητικές και μουσικές τους επιδόσεις το ζεστό χειροκρότημα των θεατών που γέμισαν τον Ναό του Αγίου Πέτρου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση