HomeHL-GreeceΠοινή 18 ετών στο δολοφόνο του 6χρονου Μεχμεταλή στην Κομοτηνή

Ποινή 18 ετών στο δολοφόνο του 6χρονου Μεχμεταλή στην Κομοτηνή

Επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων της Κορίνθου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων της Κορίνθου, όπου κρατείται ήδη, επέστρεψε ο 15χρονος κωφάλαλος που είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη με την δολοφονία του 6χρονου επίσης κωφάλαλου Μεχμέταλή Σεζάλ στην Κομοτηνή, μετά την καταδίκη του σε συνολική ποινή 18 ετών από τα οποία θα εκτίσει τα δέκα επειδή είναι ανήλικος.

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων που εκδίκασε κεκλεισμένων των θυρών την πολύκροτη υπόθεση, ήταν η επιβολή φυλάκισης δέκα ετών για ανθρωποκτονία, τεσσάρων ετών για τον βιασμό και άλλων τεσσάρων για την αποπλάνηση ανηλίκου. Όμως, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ανώτερη ποινή που μπορεί να εκτίσει ένας ανήλικος είναι τα δέκα έτη.

Στο δικαστήριο, ο 15χρονος δράστης απολογήθηκε με την βοήθεια ειδικής διερμηνέα που είχε πάει από την Κόρινθο και ψέλλισε ότι στεναχωριέται για τον χαμό του άτυχου παιδιού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος», από την πλευρά του κατηγορούμενου βρέθηκαν στην αίθουσα μόνο η αδελφή του και η συνήγορός του, ενώ μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν οι γονείς του 6χρονου και ένας αστυνομικός που είχε πάρει μέρος στην εξιχνίαση του πρωτοφανούς εγκλήματος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση