HomeΕΛΛΑΔΑΤασούλας: Η αισιοδοξία Τσίπρα μου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Τασούλας: Η αισιοδοξία Τσίπρα μου προκαλεί βαθιά ανησυχία

«Επί θύραις το τέταρτο μνημόνιο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αξιολόγηση κλείνει «κουτσά-στραβά», αλλά η δοκιμασία της χώρας και του λαού συνεχίζεται και χειροτερεύει, δήλωσε ο Κώστας Τασούλας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, δήλωσε βαθιά ανήσυχος εξαιτίας της αισιοδοξίας του Αλέξη Τσίπρα, για ελάφρυνση χρέους και έξοδο στις αγορές.

«Η αισιοδοξία του κ. Τσίπρα υπονομεύεται από δύο παράγοντες: Το ότι είναι συστηματικός ψεύτης και το ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, αλλά μπλέκει την τελευταία με ιδεοληψίες του και ενίοτε μάλιστα το παραδέχεται μιλώντας για αυταπάτες.

Σας θυμίζω πως η αναδιάρθρωση του χρέους έχει αποφασιστεί από τα τέλη του 2012, αλλά ο κ. Τσίπρας δέχθηκε το καλοκαίρι του 2015 την απομάκρυνσή της για μετά τον Αύγουστο του 2018. Και τώρα, ενώ έλεγε πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα αν δεν υπάρξει ταυτόχρονη δέσμευση για το χρέος, το αλλάζει στο ότι θα… ανακαλέσει τα μέτρα αν δεν υπάρξουν εξελίξεις για το χρέος. Αρα το μόνο που λογικά μου προκαλεί η »αισιοδοξία» του κ. Τσίπρα είναι δικαιολογημένη βαθιά ανησυχία!», ανέφερε.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι «νέα μέτρα 3,6 δισ. εις βάρος των κλονισμένων ήδη εισοδημάτων των Ελλήνων» και ανέφερε ότι «το τέταρτο Μνημόνιο είναι επί θύραις, με πρόξενο και δημιουργό του τον κ. Τσίπρα που υποτίθεται θα καταργούσε τα Μνημόνια των άλλων».

Αναφερόμενος στην Προανακριτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, της οποίας είναι μέλος, ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι αυτή κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (αρμοδιότητας και αναρμοδιότητας) και εκτιμά ότι το μόνο που αποκαλύπτεται μέχρις στιγμής από τη λειτουργία της «είναι η υποκρισία και η θεατρικότητα του ΣΥΡΙΖΑ όταν διαβεβαίωνε ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους». Τόνισε όμως ότι «ευτυχώς το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη χάρη σε παλαιότερους νόμους που εξασφαλίζουν πως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν παραγράφεται».

Σε ερώτηση για την Εξεταστική για τη Υγεία και αν η ΝΔ φοβάται τυχόν αποκαλύψεις ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και δήλωσε ότι «αυτοί που οφείλουν να απαντήσουν αν φοβούνται είναι οι κυβερνώντες που αρνήθηκαν την έρευνα για την περίοδο 2015-2017». Οσο για την άποψη ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής, δήλωσε αντίθετος.

«Οχι. Για λόγους ουσίας, αλλά και γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε Εξεταστικές για κάθε κομματικό ή κοινοβουλευτικό αξιωματούχο της ΝΔ ώστε να προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις. Ας μη βιαζόμαστε, όμως, για το τι θα προκύψει απ΄ αυτήν την Εξεταστική. Κάποιοι θα αναγκασθούν να παραιτηθούν αλλά δεν θα προέρχονται από τη ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση