HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτύρονται για τη μη πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού στο σχολείο τους

Διαμαρτύρονται για τη μη πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού στο σχολείο τους

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών των σχολείων του Καπετανάκειου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δυσαρέσκεια τους για τη μη πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού εκφράζουν οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών του 1ου Γενικού Λυκείου, του 1ου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου, λόγω της έλλειψης της στοιχειώδους μέριμνας της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι “το ιστορικό κτίριο του Καπετανάκειου -με ευθύνη των τοπικών αρχών και της Κεντρικής Διοίκησης- παραμένει γιαπί για εννιά(() ολόκληρα χρόνια .

Το 1ο Γενικό Λύκειο, αλλά και κάποια τμήματα του Εσπερινού Γυμνασίου στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες της αυλής, που από τη φύση τους καταργούν τις προϋποθέσεις της ασφαλούς και ουσιαστικής παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Τα σχολεία είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους, αφού στερούνται όχι μόνο των αναγκαίων αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και αυτού ακόμη του αύλειου χώρου άθλησης και πολιτιστικής δράσης των παιδιών, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να βιώνουν ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού τους από τα θεμελιώδη μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Μάλιστα, ενώ και τα τρία σχολείο αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα και είναι , σε καθημερινή βάση ,εκτεθειμένα σε πολλές απειλές, η Διοίκηση της Εκπαίδευσης δε δείχνει τη στοιχειώδη μέριμνά της ούτε για την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ακόμη και μέσω των Κοινωφελών προγραμμάτων.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα καλύψουν, έστω και προσωρινά, τις βασικές ανάγκες της ΦΥΛΑΞΗΣ του κτιρίου, της εποπτείας των παιδιών που συνωστίζονται στον περιορισμένο χώρο της αυλής, αλλά και της γραμματειακής υποστήριξης των συλλόγων διδασκόντων που εκπληρώνουν, στο ακέραιο και με απόλυτη αίσθηση καθήκοντος, τις πολύμορφες εκπαιδευτικές, μορφωτικές, πολιτιστικές, παιδαγωγικές, αλλά και διοικητικές υποχρεώσεις τους.

Οι σύλλογοι διδασκόντων και των γονέων, αλλά και οι μαθητικές κοινότητες διαμαρτύρονται γι’ αυτή την άδικη και απαξιωτική προς το έργο τους στάση της Διοίκησης.

Δηλώνουν ότι δικαιούνται και απαιτούν το σεβασμό των αναγκών της ομαλής λειτουργίας των σχολείων κτιρίου του Καπετανάκειου που αδιάλειπτα τιμά- με το διδακτικό, επιστημονικό , παιδαγωγικό και πολιτιστικό έργο του- τις δημοκρατικές του παραδόσεις και τις υψηλές αξιώσεις παιδείας των μαθητών του.

Οι παραπάνω φορείς καλούν τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες της για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ και να ικανοποιήσει ΑΜΕΣΑ τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητικών κοινοτήτων, τα οποία αφορούν στο μείζον ζήτημα της ΦΥΛΑΞΗΣ του κτιρίου και της εύρυθμης λειτουργίας των τριών σχολείων, εκ των οποίων το ένα, δηλ το Λύκειο, ουσιαστικά, παραμένει για περίπου μια δεκαετία…άστεγο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση