HomeHL-9Πλούσια η δράση της σπείρας των κλεφτών που εξαρθρώθηκε στα Χανιά

Πλούσια η δράση της σπείρας των κλεφτών που εξαρθρώθηκε στα Χανιά

Η λεία τους σε χρήματα και κοσμήματα έφτανε τις 350.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία πολύ καλά οργανωμένη «επιχείρηση» είχαν στήσει τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν την Τετάρτη το βράδυ μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Σούδας, λίγο πριν οι δράστες αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Όπως προέκυψε από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών για την παράνομη  δραστηριότητα των εν λόγω ατόμων, πρόκειται για έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, από 25 έως 44 ετών, οι οποίοι είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Χανίων.

Οι δράστες, είτε από κοινού είτε ανά ζευγάρια κατά περίπτωση εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν μπροστά τους.

Οι ρόλοι τους μέσα στη σπείρα ήταν διακριτοί και είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, ώστε η «επιχείρηση» να δουλεύει αρμονικά και να αποφέρει στους ίδιους μεγάλα οικονομικά κέρδη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν πιστόλι, 2 γεμιστήρες, φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων, κινητά τηλέφωνα, 62 λίρες, ειδικό υγρό και πλάκα τα οποία χρησιμοποιούνται για αναγνώριση καθαρότητας χρυσού, το χρηματικό ποσό των 9.135 ευρώ, κλειδί τραπεζικής θυρίδας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία οχήματα (2 Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) ως μέσο τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση