HomeHL-TOPΕλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «ποντικός» του χαλκού

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «ποντικός» του χαλκού

Μετά την απολογία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 39χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο 39χρονος, όπως είχε γράψει το cretapost, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου και κατηγορείται για συνολικά 13 κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας του νησιού.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ. Παράλληλα του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή της Χερσονήσου τον 39χρονο, ο οποίος μαζί με έναν 48χρονο, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται, είχαν διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες συνολικά 13 κλοπές.

Μάλιστα είχαν αφαιρέσει 500 κιλά χαλκό (από μετασχηματιστές και καλώδια), 17 μετασχηματιστές , περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο και 3 ράβδους (κοντάρια) χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, προξενώντας παράλληλα φθορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, o 39χρονος φορούσε το ειδικό γιλέκο, που φορούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, την ώρα που διέπραττε τις κλοπές, ώστε να μη γίνεται αντιληπτός από τους πολίτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση