HomeΚΡΗΤΗΟι Ενεργοί Πολίτες για τη διαχείριση κοινόχρηστων χώρων

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη διαχείριση κοινόχρηστων χώρων

Ερώτηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου έστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός για τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων (πάρκο Ιδομενέος – Μεραμβέλου – Αρετούσης).

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Κύριε πρόεδρε

  1. Με την απόφαση 658/2015 (24-9-2015) το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής (αποφ. 53/2015), αποφάσισε την παραχώρηση σε ποσοστό 20% του πάρκου που περικλείετε από Ιδομενέως – Μεραμβέλλου – Αρετούσης προς χρήση από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Την απόφαση συνοδεύει και το σχετικό διάγραμμα των παραχωρούμενων χώρων εντός του πάρκου (κατατίθεται συνοδευτικά).

Η σημερινά διαμορφωμένη κατάσταση όμως είναι πολύ διαφορετική από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς κανείς από την Δημοτική αρχή να θεωρήσει αναγκαίο τον έλεγχο και την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την σημερινή μας ερώτηση ζητάμε να ενημερωθεί το σώμα, αν έχετε τροποποιήσει – χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – το ποσοστό (20%) του παραχωρούμενου χώρου και αν έχετε σήμερα εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει εκεί;

  1. B. Σε παλαιότερες παρεμβάσεις μας είχαμε θέσει το θέμα για τις οδεύσεις τυφλών και τις παρεμβάσεις στις οποίες είχατε προβεί (χωρίς έγκριση έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο ). Στην σχετική συζήτηση είχατε δεσμευτεί ότι άμεσα θα έλθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μελέτη γενικής τροποποίησης των σχετικών οδεύσεων (εντός της παλιάς πόλης), ώστε να υπάρχει συνολική λύση και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εμπλεκομένων. Όμως παρ ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, από τότε, δεν έχετε προχωρήσει σε καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα να παραμένει η διαμορφωμένη από την πολιτική σας ανισότιμη μεταχείριση και να δημιουργούνται συνθήκες παραβατικότητας.
Διαφήμιση
Διαφήμιση