HomeΚΡΗΤΗΑπεργιακή Συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Απεργιακή Συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με ανακοίνωσή του καλεί όλες τις Εργαζόμενες και Εργαζόμενους, τις Νέες, τους Νέους και τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους και τους συμπολίτες μας σε μαζική συμμετοχή, στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2017, στις 10:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 1η Μάη 2017 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια σφοδρή επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις οι πολίτες της χώρας μας μαζί με τους πολίτες σ’ όλο τον κόσμο που βιώνουν τις ίδιες σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την απόκρουση και ακύρωση των μονεταριστικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς, κάθε εργατικό δικαίωμα. Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα Συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό.

Στη χώρα μας με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, νομοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκαν δημόσια-κοινωνικά αγαθά, Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί, οδηγώντας μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού στην απελπισία της ανεργίας, τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση. Επιβάλλεται, λοιπόν, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να δεσμευτούν για αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζόμενων, του λαού και του τόπου.

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα πρέπει να είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν αυτές τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούμε και διεκδικούμε μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ παλεύουμε για  τα αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.

Όλες και όλοι

Τη Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

στις 10:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση