HomeHL-WorldΕρντογάν: Η Δύση αγνοεί την επισιτιστική κρίση στην Αφρική – Εμείς βοηθάμε

Ερντογάν: Η Δύση αγνοεί την επισιτιστική κρίση στην Αφρική – Εμείς βοηθάμε

«Η Δύση αγνόησε τη δεινή κατάσταση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δριμύ κατηγορώ κατά των Δυτικών χωρών εξαπέλυσε την Τετάρτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τες ότι αγνοούν την επισιτιστική κρίση στην Αφρική.

«Η Δύση αγνόησε τη δεινή κατάσταση 14 εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν λιμό στην Αφρική» δήλωσε ο Ερντογάν. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε «ανθρώπους που υποφέρουν, προσπαθώντας να παραμείνουν ζωντανοί στη φτώχεια», πρόσθεσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον πρόεδρο της Σομαλίας Μοχάμεντ Αμπντουλάι Μοχάμεντ.

«Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, λιμοκτονούν στην Αφρική», ανέφερε. «Πολλές ανεπτυγμένες δυτικές χώρες στρουθοκαμηλίζουν σε τέτοιες ανθρώπινες τραγωδίες» πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είχε ετοιμάσει βοήθεια για τις χώρες που τη χρειάζονται. «Σε αντίθεση με όσους κλείνουν τα μάτια σε όσους προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί στην φτώχεια και την πείνα, εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους. Δεν μπορείτε να μιλάτε για ειρήνη και σταθερότητα σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά λιμοκτονούν» σημείωσε, απευθυνόμενος στα Δυτικά κράτη.

Σχεδόν 900.000 Σομαλοί βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σχεδόν 2 εκατομμύρια Σομαλοί υποφέρουν από επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ένα άλλο 1 εκατομμύριο είναι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

Τον Ιανουάριο, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανέφερε ότι περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι στη νότια Αφρική αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας εξαιτίας της ξηρασίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση