HomeHL-9Οι αγρότες του Ηρακλείου…τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά

Οι αγρότες του Ηρακλείου…τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά

Συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εργατική Πρωτομαγιά τιμούν οι αγρότες του Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Δευτέρας στις 10 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων αναφέρει:

“Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ).

Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει με τους «θεσμούς», την ΕΕ και το ΔΝΤ, για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και με εκβιασμούς και απειλές ζητούν την ανοχή μας.

Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Το πετσόκομμα του αφορολόγητου, που κατακτήσαμε με το σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα, οι νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις κι όλα τα άλλα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της «αξιολόγησης», θ’ αυξήσουν κι άλλο την ανέχεια και τη φτώχεια των αγροτών, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά.

Το αγροτικό νοικοκυριό στενάζει κάτω από τα χρέη, σε δημόσιο, το ταμείο, ΔΕΗ, τράπεζες, νερά.

Οι δήμοι ήδη περνάνε σε κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη 500 ευρώ σε άρδευση! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συζητά μείωση κατά 60% των συντάξεων σε συνταξιούχους που έχουν αγροτικό εισόδημα, και προσπαθούν να πετσοκόψουν μέρος των επιδοτήσεων, με τις συζητήσεις για παρακράτηση του 2%. Και όλα αυτά, δε μπορούν να γίνουν χωρίς την καταστολή, ήδη έπιασαν δουλειά τα αγροτοδικεία και καταδίκασαν αγρότες που το προηγούμενο διάστημα σήκωσαν κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική, παρά το ότι είχαμε κερδίσει από την κυβέρνηση στα περσινά μπλόκα το πάγωμα των αγροτοδικείων.

Όλοι στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα σε επικίνδυνους και αιματηρούς σχεδιασμούς. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια στους φονιάδες των λαών. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για να αντιμετωπίσουν τις προσφυγικές ροές, σχεδιάζει την επέκταση των βάσεών του, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την Αφρική, πληρώνει 4 δισ. ευρώ (το 2% του ΑΕΠ) στο ΝΑΤΟ, όσο είναι οι νέες αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Από τη βάση της Σούδας, φόρτωσε το αμερικάνικο αερπολανοφόρο τους πυραύλους που βομβάρδισαν τη Συρία.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ματώνουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων στην ειρήνη και στους πολέμους τους! Απαιτούμε:

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

• Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

• Όχι στο εθνικιστικό μίσος. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής

• Να κλείσει η βάση της Σούδας, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Παλεύουμε για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στο μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο και καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Δύναμη και προοπτική στην πάλη μας δίνει η κοινή μας δράση με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ανοίγει το δρόμο για ανατροπή της πολιτικής και της ανάπτυξης που μας ξεκληρίζει.

ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ, 10 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση