HomeHL-SportsΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση έχασε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όμως κέρδισε την πρόκριση μετά τη νίκη με 2-1 που σημείωσε στο «Γ. Καραϊσκάκης», πριν από δύο εβδομάδες. Σε ένα ντέρμπι όπου οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλές μονομαχίες και «κοκορομαχίες» μετά τις υποδείξεις του διαιτητή, το γκολ σημείωσε στο 82’ ο Ρομαό, ενώ στο 90’ ο Καρντόσο με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Ανέστη.

Το παιχνίδι περιελάμβανε δυνατές μονομαχίες, όμως επεφύλασσε ένα πολύ ενδιαφέρον φινάλεΣτο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανέστης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω καθυστέρησης και ο Αλμέιδα βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, καθώς η ΑΕΚ είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς και οι «ερυθρόλευκοι» αφού ο Ντα Κόστα αποβλήθηκε στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι περιελάμβανε δυνατές μονομαχίες, λιγότερες ευκαιρίες και φάσεις σε σχέση με το πρώτο ματς, όμως επεφύλασσε ένα πολύ ενδιαφέρον φινάλε με τους «ερυθρόλευκους» να αγγίζουν την πρόκριση και τελικά την ΑΕΚ να πανηγυρίζει!

Ο αγώνας

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έλεγξε το ματς στο πρώτο ημίχρονο με τους Καμπιάσο, Μάρτινς και Ρομαό να κερδίζουν τις μάχες στο κέντρο, ενώ η ΑΕΚ έχοντας το σημαντικό αβαντάζ μετά το 2-1 προσπάθησε να κερδίσει χρόνο και να ολοκληρώσει την… δουλειά της πρόκρισης. Αίσθηση προκάλεσε το θερμό «τετ α τετ» Βράνιες, Γκάλο στο πρώτο μέρος με τους δύο παίκτες της Ένωσης να τσακώνονται και τελικά να τους ηρεμούν οι συμπάικτες τους.

Οι Πειραιώτες απείλησαν πρώτοι στο 4’ με το σουτ του Φορτούνη, ενώ σημαντική ευκαιρία απώλεσε και ο Καμπιάσο στο 42’, με τον Ανέστη και στις δύο περιπτώσεις να βγαίνει νικητής. Ακόμα μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 33’, με τον Μάριν να επιχειρεί ατομική προσπάθεια και να μην μπορεί να βρει στόχο με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ καταγράφηκε στο 28’ με τον Καπίνο να αποκρούει το επικίνδυνο σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ η Ένωση διαμαρτύρεται για την φάση του 40ου λεπτού, όταν από τη λάθος απόκρουση του Καπίνο ο Πατίτο προσπάθησε να επωφεληθεί, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του έφραξε το δρόμο και ο παίκτης της ΑΕΚ βρέθηκε στο έδαφος.

Η ΑΕΚ που δεν έκανε καλή εμφάνιση είχε σημαντική στιγμή με τον Μάνταλο στο 70’. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Στέφανος Καπίνο πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 73΄ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε κακό κοντρόλ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία και τελικά το ματς πήρε… φωτιά στο 82’.

Ο Μάνταλος γύρισε την μπάλα απρόσεκτα προς τα πίσω, ο Καρντόσο έγινε αποδέκτης και έδωσε ασίστ για τον Ρομαό, ο οποίος πλάσαρε τον Ανέστη και άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ «πάγωσε» και είχε κενά στην αμυντική της λειτουργία, με αποτέλεσμα στο 90’ ο Καρντόσο να… αγγίξει την πρόκριση για τον τελικό. Ο φορ του Ολυμπιακού με κεφαλιά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Ανέστη, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αλμέιδα βγήκε μόνος του απέναντι στον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άουτ.

Το ματς έγινε… θρίλερ στις καθυστερήσεις. Ο Ανέστης αποβλήθηκε στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου και ο Ούγκο Αλμέιδα πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, καθώς η Ένωση είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της. Τρία λεπτά μετά, αποβλήθηκε και ο Ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού που έδωσε την πρόκριση στους «κιτρινόμαυρους» παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Γκολ: 82′ Ρομαό

Κίτρινες κάρτες: Βράνιες, Σιμόες, Ντίντακ, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Ανέστης – Ρομαό, Μάριν, Καπίνο, Καρντόσο, Ντα Κόστα

Κόκκινες κάρτες: 90′ +6′ Ανέστης – 90′ +9′ Ντα Κόστα



ΑΕΚ:
Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο (62′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (77′ Αλμέιδα), Μάνταλος (90′ Βάργκας), Αραούχο.

Ολυμπιακός:
Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο (61′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (83′ Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58′ Καρντόσο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση