HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κοινότητα του Τεζέ

Γαλλία: Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κοινότητα του Τεζέ

Ύστερα από πρόσκληση του ηγουμένου της Alois

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τη συμφιλίωση και την ανάγκη προώθησης της χριστιανικής ενότητας μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Κοινότητα του Τεζέ, στην Κεντρική Γαλλία.

Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη χριστιανική Κοινότητα, με τη συνοδεία των μητροπολιτών Γαλλίας Εμμανουήλ και Σηλυβρίας Μαξίμου και ύστερα από πρόσκληση του ηγουμένου της Alois.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσφερε μια εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και εν συνεχεία μετέβη στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο της Κοινότητας όπου τον υποδέχθηκαν Ορθόδοξοι νέοι. Ακολούθως, επισκέφτηκε το κοιμητήριο της κοινότητας όπου αναπαύεται και ο ιδρυτής της μοναχός Roger.

Η Κοινότητα του Τεζέ ιδρύθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από εκατό μοναχούς ρωμαιοκαθολικής και προτεσταντικής παραδόσεως.

Δίνει έμφαση στην ποιμαντική της νεολαίας και στη μελέτη της Βίβλου. Δέχεται συνολικά περισσότερους από 100.000 προσκυνητές νέους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση