HomeHL-9Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Ηράκλειο

Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Ηράκλειο

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοικτή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου διά του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.)με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Γονέων των Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαίου από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και το Σάββατο 6 Μαίου από τις 9.15 το πρωί μέχρι τις 3.30 μετά το μεσημέρι στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.

Η διημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων (ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ.), γονείς, εκπαιδευτικούς, νέους και κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και επαγγελματικών φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες σπουδών μετά το Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς και τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, με σκοπό να διευκολυνθούν στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις τους. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες.

Στην πρώτη θα υπάρχουν εισηγήσεις των φορέων, ενώ στη δεύτερη ενότητα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν, με τους εκπρόσωπους εκπαιδευτικών και επαγγελματικών φορέων στα τραπέζια συζήτησης.

Στην τρίτη ενότητα θα υλοποιηθούν για μαθητές και γονείς εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού. Στο πλαίσιο της διημερίδας θα υπάρχουν μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση