HomeΚΡΗΤΗΟι “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” για την πεζογέφυρα στις Γούρνες

Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” για την πεζογέφυρα στις Γούρνες

Δηλώσεις του επικεφαλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέμα της τοποθέτησης της πεζογέφυρας στην περιοχή των Γουρνών αναφέρθηκε σε δηλώσεις τους ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Χερσονήσου “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” Γιώργος Χαλκιαδάκης

Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ένα σημαντικό έργο για τους κατοίκους της περιοχής των Γουρνών μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο κατασκευής πεζογέφυρας στην ανατολική έξοδο του οικισμού και παράλληλα με την υφιστάμενη γέφυρα, επί της ΠΕΟ Ηρακλείου-Χερσονήσου-Μαλίων.

chalkiadakis

Η κατασκευή της αποτελούσε, για πάρα πολλά χρόνια, πάγιο αίτημα των κατοίκων και οι ευθύνες για την τρομακτική καθυστέρηση βαρύνουν την Περιφέρεια Κρήτης και τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής. Έτσι σήμερα, παρά την ικανοποίηση για την έναρξη κατασκευής του έργου, είναι περιττοί οι πανηγυρισμοί και τα χειροκροτήματα.

Αυτά στοχεύουν μεν στον εξαγνισμό των υπευθύνων, αλλά επιβραβεύουν, εν τέλει, τις κάθε λογής αργοπορίες στην υλοποίηση ιδιαίτερα σημαντικών παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η περιοχή.

Είναι σαφές ότι το έργο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας όσων ανθρώπων, τώρα, αναγκάζονται να διασχίζουν πεζή το οδόστρωμα της υφιστάμενης στενής γέφυρας, εν μέσω οχημάτων που κινούνται με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες. Θέλουμε, γι αυτό να πιστεύουμε, ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα!

Παράλληλα η Δημοτική Κίνηση Χερσονήσου “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” θεωρεί ότι για την ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής είναι αναγκαία η άμεση υλοποίηση των συμπληρωματικών στην πεζογέφυρα έργων.

pezogefyra-gournon

Επιβεβλημένη είναι η κατασκευή πεζοδρομίων που να απολήγουν -και από τις δύο πλευρές της- σε αυτήν και να ενισχυθεί ο φωτισμός. Έτσι οι κίνδυνοι για τους πεζούς θα ελαχιστοποιηθούν και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου οφείλει να εργαστεί χωρίς επιπρόσθετες καθυστερήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση