HomeHL-GreeceΕλληνικής καταγωγής ακτιβιστής κρατείται από τις τουρκικές αρχές

Ελληνικής καταγωγής ακτιβιστής κρατείται από τις τουρκικές αρχές

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί κατηγορείται για προσβολή του Ερντογάν και τρομοκρατική προπαγάνδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας ελληνικής καταγωγής ακτιβιστής και αντιρρησίας συνείδησης κρατείται από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ότι κάνει τρομοκρατική προπαγάνδα υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Όπως μετέδωσε ο ANT1, ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας μετά από διαταγή τουρκικού δικαστηρίου.

Ο ελληνικής καταγωγής άνδρας εδώ και χρόνια έχει εγκατασταθεί στο τουρκικό χωριό Ρομπόσκι στα σύνορα με το Ιράκ για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς το 2011. Ο τραγικός απολογισμός εκείνων των βομβαρδισμών ήταν 34 νεκροί άοπλοι χωρικοί

Ο Γιαϊλαλί γεννήθηκε το 1974 στην Μπάφρα της Σαμψούντας και υπηρέτησε τον τουρκικό στρατό το 1994, καταγγέλλοντας ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας εγκλημάτων των Τούρκων εναντίον των Κούρδων. Λίγους μήνες μετά την υποχρεωτική στράτευσή του και έχοντας τραυματιστεί, πιάστηκε αιχμάλωτος από το PKK, όπου άλλαξε η εικόνα του για τους αγώνες των Κούρδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τουρκικές αρχές φέρεται να είπαν στην οικογένειά του πως «ξέρουμε ότι είστε Έλληνες, μη σκαλίζετε άλλο την υπόθεση».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση